Feyenoord verliest van NEC: 3-0

26 september 2010
-
-

Feyenoord heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken. Dit keer was NEC in Nijmegen met 3-0 te sterk.

Feyenoord speelde in de eerste helft heel matig. De ploeg kon nauwelijks aanspraak maken op een goal. Op de 1-0 achterstand was dan ook weinig af te dingen. Lorenzo Davids stelde Lasse Schöne in staat binnen te schieten.

Kort na rust werd bij een tussenstand van 1-0 de gelijkmaker van Kelvin Leerdam ten onrechte afgefloten wegens vermeend buitenspel. Dat gebeurde tijdens een offensief van de Rotterdammers. Vervolgens had Van Dijk al zijn capaciteiten nodig om NEC van de tweede goal af te houden.

Nadat Luc Castaignos een unieke kans alleen voor de keeper naast schoot, was het NEC dat vlak voor tijd de wedstrijd alsnog besliste. Van Dijk tikte de bal tegen Rick ten Voorde en zag de bal achter de doellijn verdwijnen. In blessuretijd werd het ook nog 3-0 toen Nuytinck een vrije trap van Schone binnenkopte.

Feyenoord maakt vrije val op de ranglijst, 13e of 14e

Feyenoord maakt door de nederlaag tegen NEC een vrije val op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Feyenoord op de elfde plaats. Inmiddels is duidelijk dat Feyenoord na vanmiddag 13e of 14e zal staan afhankelijk van de wedstrijd van De Graafschap.

[video] Reactie Been op NEC-Feyenoord

[video] Van Dijk: "Had 9-1 kunnen zijn"

Been: gasten krijgen klap op klap

Op Feyenoord.nl liet Mario Been weten dat het moeilijk is om het evrtrouwen terug te geven aan het elftal. 'Die gasten krijgen klap op klap. Het is mijn taak om de twijfel bij hen weg te nemen. We moeten in onszelf en in elkaar blijven geloven. Dit is al met al een troosteloos verlies. Het is zuur om te zien dat N.E.C. vandaag verder was dan wij. Maar ik heb in de kleedkamer herhaald dat alles goed zal komen met ons en daar vertrouw ik ook op.'

'Dit doet ongelooflijk pijn. Ik ben niet alleen trainer maar ook supporter van Feyenoord. We moeten nu dicht bij elkaar blijven en elkaar helpen. Dan komt er een keer een ommekeer.'

'80 Ten Voorde voor Fejzullahu

FR1908.net: 26-09-10 NEC - Feyenoord 3-0Feyenoord in Beeld: 108 foto's NEC - Feyenoord online