Feyenoord loopt in op PSV: 1-0 tegen RKC Waalwijk

21 maart 2004
-
-

Feyenoord is erin geslaagd om via een 1-0 overwinning in De Kuip te profiteren van de misstap van PSV. Feyenoord staat nu nog slechts vier punten achter op PSV en met de matige vorm waarin de Eindhovenaren zich bevinden, mag Feyenoord, dat al een verloren seizoen leek te spelen, plotseling toch weer hopen op de tweede plaats.

Feyenoord begon agressief en fel aan de wedstrijd. dat leverde direct een reeks kansen op. Zo raakte Dirk Kuyt in de eerste vijf minuten twee keer de paal. Buffel had ook een enorme kans.Na zes minuten was het geheel verdiend raak. Het was opnieuw Kuyt, die dit keer wel het net wist te vinden. Feyenoord bleef daarna doorgaan en had geen kind aan RKC Waalwijk. De ploeg miste alleen de scherpte om de Waalwijkers op een veel grote achterstand te zetten.

In de tweede helft kwam Feyenoord onnodig nog in de problemen. Doordat de ploeg maar niet scoorde, kreeg RKC Waalwijk weer het geloof dat er toch nog wat te halen was zondagmiddag in De Kuip. RKC waalwijk ging daardoor druk zetten op de goal van Zoetebier. Tegelijkertijd kreeg Feyenoord voorin meer ruimte. Dat leverde onder andere weer kansen op voor invaller Lazovic die eerst voorlangs schoot bij een vrije kans op de goal en vervolgens niet verder kwam dan de paal. De ploeg overkwam niet wat de Eindhovenaren zaterdagavond wel overkwam. Zij kregen nog een tegengoal en daardoor is de voorsprong van PSV op Feyenoord nu geslonken tot slechts vier punten.

Missen kansen wordt Feyenoord niet fataal

Feyenoord kreeg in het duel tegen RKC vele grote kansen. Het ontbreekt de ploeg echter nog steeds aan het scorend vermogen voorin. Zo werd maar liefst drie keer de paal geraakt, twee keer in de eerste vijf minuten door Dirk Kuyt, in de slotfase deed Danko lazovic dat nog eens over. Het missen van die kansen zou Feyenoord dit keer niet opbreken. RKC Waalwijk kwam daardoor wel weer in de wedstrijd, maar wist de gelijkmaker niet meer binnen te schieten.

Dirk Kuyt: overtuigd dat ik hier ga slagen

Dirk Kuyt was de matchwinnaar door na ze sminuten de enige goal van de wedstrijd te maken. Daarvoor had hij al twee keer op de paal geschoten. Hij maakt de laatste tijd een moeilijke periode door bij Feyenoord. "Ik denk dat je zo'n seizoen nodig hebt om er doorheen te komen. Ik ben overtuigd dat ik hier ga slagen" aldus een strijdvaardige Kuyt.

"Het was belangrijk dat we vroeg in de wedstrijd een goal maakten. Al had ik het met buitenkant rechts moeten doen, want vervolgens had ik pijn vanwege dat gat. Maar dat had ik er wel voor over. Bij rust hadden we met 4-0 of 5-0 voor moeten staan. We hebben goed geveoetbald, al was de eindpass niet altijd goed. Als je ziet wat een kansen we hadden, niet te geloven. In de tweede helft hebben we RKC terug laten komen. Zoetebier had nog een goede redding, al hadden wij ook in de tweede helft de beste kansen.

Van Marwijk: omhoog kijken

"We staan nu op vier punten van PSV, dus natuurlijk kijken we omhoog en niet omlaag" aldus Van Marwijk. De coach was erg te spreken over het spel van zijn ploeg. "Het gebeurt niet vaak dat je op dit niveau tien tot twaalf open kansen creeert. Maar dan moet je het nog wel afmaken. Kansen missen, daar kan je heel weinig aan doen. Als de tweede valt, komen er nog meer. Maar van missen word je niet zekerder. Dan is het logisch dat je niet volledig zeker de kansen afrond."

"Het bleef daardoor spannend. Iedereen heeft dan in het achterhoofd 'ze zullen toch niet die gelijkmaker scoren', maar we hebben bijna niets weggegeven verdedigend."

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Dirk Kuyt ('6)
Sterk

Feyenoord: Ebi Smolarek
RKC Waalwijk: Greene

Edwin Zoetebier, Chong gug Song, Christian Gyan, Peter van den Berg, Patrick Mtiliga, Ebi Smolarek, Hossam Ghali, Shinji Ono, Anthony Lurling ('76 Robin van Persie), Thomas Buffel ('62 Danko Lazovic), Dirk Kuyt

Opstelling RKC Waalwijk

Sinouh, Olfers ('30 Oost), Teixeira, Greene, Van Hintum, Boulahrouz, Fuchs ('74 Vasconselos), Van Diemen, Boutahar, Hoogendorp, Cornelisse

Ego2.nl: Ego2.nl::Fotoreportage Feyenoord-RKC WaalwijkQ on Tour: Tja...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.