Feyenoord verliest van AZ: 1-2

7 februari 2010
-
-

Feyenoord heeft in de slotfase het duel tegen AZ verloren. Het werd uiteindelijk 1-2 in De Kuip. Hector Moreno scoorde drie minuten voor tijd vanuit een corner de winnende treffer. Het enige doelpunt van Feyenoord werd gemaakt door Niklas Moisander, die in eigen doel schoot.

De eerste helft was van beide kanten matig. Het eerste moment van betenis, halverwege de eerste helft, was direct een goal. Vanuit een corner kon El Hamdaoui de 0-1 maken. Feyenoord zette daarop aan en Wernbloom bracht de Rotterdammers met een even onhandig als fraai eigen doelpunt op gelijke hoogte.

Na rust werd het leuker en kreeg Feyenoord enkele goede kansen. Zo schoot Tomasson een lob op de lat. In de slotfase werd een kopbal van Moreno uit opnieuw een corner Feyenoord fataal.

Eerste live foto's Feyenoord-AZ - roodwitte ballonnen

Inmiddels verschijnen de eerste live foto's van Feyenoord-AZ via Twitter (klik op de foto's om te vergroten):

#Feyenoord - AZ. ZinIn! Hoop dat @Lerra_ er een paar in tikt!!! on Twitpic Warming up spelers #Feyenoord-AZ on Twitpic Benieuwd wat de KNVB hiervan gaat zeggen #feyaz on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Feyenoord vast op de vierde plaats

Door de 1-2 thuisnederlaag tegen AZ lijkt de weg naar de derde plaats voorlopig ver weg. Aan de andere kant hoeft Feyenoord ook weinig te vrezen van de achtervolgers. De ploeg staat daardoor heel stevig vast op de vierde plaats.

Einde aan ongeslagen reeks van elf duels

Met de thuisnederlaag tegen AZ komt er een einde aan een ongeslagen reeks van elf duels van Feyenoord. Feyenoord had de laatste 11 duels (competitie en beker) niet verloren.

Been: Feyenoord kreeg te weinig

Op Feyenoord.nl liet Mario Been weten dat zijn ploeg in zijn ogen te weinig heeft gekregen. 'Op basis van de tweede helft verdienden we meer dan de nul punten die we nu hebben. We gingen sneller druk zetten, werden agressiever en hielden het speelveld kleiner. De tweede helft heb ik maar naar één kant zitten kijken, namelijk naar het doel van AZ. Zo zit het voetbal nu eenmaal in elkaar. Op basis van de tweede helft kan ik mijn ploeg niets verwijten. Wij hebben daardoor vandaag hetzelfde gevoel als AZ dat de afgelopen weken een paar keer heeft gehad, namelijk dat we te weinig hebben gekregen. Ik heb me laten vertellen dat het een honderd procent strafschop was voor Bisewar. Het geluk was vandaag niet aan onze zijde.'

'93 van der Velden voor Lens

FR1908.net: 07-02-10 Feyenoord - AZ 1-2Feyenoord in Beeld: 61 foto's Feyenoord - Az online
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - AZ online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 3-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.