Feyenoord verslaat FC Groningen in tweede helft: 3-1

6 december 2009
-
-

Feyenoord heeft in de eigen Kuip zondagmiddag met 3-1 gewonnen van FC Groningen. De eerste helft was zeer matig voor de Rotterdammers. Na enkele wijzigingen in het elftal ging het na rust veel beter.

In de eerste helft ging het volledig mis voor Feyenoord. De ploeg zakte door de laagste ondergrens en mocht blij zijn dat ook FC Groningen er weinig van bakte. Toch kwam die ploeg op 0-1 voor.

De keuze voor Bruins als controlerende middenvelder voor Fer en Schenkeveld als rechtsback bleken niet het gewenste resultaat te hebben. Been zette dat in de rust recht door Makaay in te brengen voor Bruins en Leerdam voor Schenkeveld.

Na rust zag je vervolgens een geheel ander Feyenoord in het veld. De ploeg kantelde de wedstrijd en kwam via Babovic op gelijke hoogte. Hij schoot vanaf zo'n meter of 18 de bal onhoudbaar achter de FC Groningen doelman.

Daarna gooide Feyenoord er een schepje bovenop. Makaay zette Feyenoord op voorsprong uit een goede assist van Tomasson. In de slotfase was de Deen er als de kippen bij toen Da Silva de bal na een schot van Wijnaldum losliet, om de 3-1 binnen te schieten en daarmee de zege veilig te spelen voor Feyenoord.

Ranglijst: Feyenoord blijft vierde

Feyenoord blijft vierde op de ranglijst na de zege op FC Groningen. De voorsprong op nummer vijf FC Utrecht blijft twee punten nadat die ploeg Ajax versloeg. De achterstand op nummer drie Ajax is geslonken naar vier punten.

Competitiedebuut voor De Vrij

Mario Been gunde Stefan de Vrij in de slotminuten van het duel tegen FC Groningen zijn competitiedebuut in het eerste elftal van Feyenoord. Hij mocht Landzaat vervangen.

[video] reactie Van Bronckhorst

[video] Jans: "Na rust was alles anders"

Mario Been geeft tactische fout toe, looft Kelvin Leerdam

Na afloop gaf Mario Been ruiterlijk toe dat hij een tactische fout had gemaakt op het middenveld. 'We speelden met te veel offensief ingestelde spelers’, zei Been. ‘Te veel mensen speelden voor de bal. We hebben overwogen om met Kelvin Leerdam op het middenveld te beginnen, maar we hadden verwacht meer te hebben aan creatieve mensen.'

'In de rust was het duidelijk dat het voor ons de dood of de gladiolen was. Achteraf moet ik de complimenten aan het team geven. Ze hebben laten zien over een fantastische mentaliteit te beschikken.'

Na rust bleek Leerdam juist een heel bepalende speler, zo erkende Been. 'Hij heeft zijn rol fantastisch ingevuld. Gelukkig hebben we wat dat betreft op tijd ingezien dat er wat moest veranderen.'

'78 Zonneveld voor Bacuna

FR1908.net: 06-12-09 Feyenoord - FC Groningen 3-1Feyenoord in Beeld: 54 foto's Feyenoord - Fc Groningen online
FR12.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC Groningen onlineEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen (2 pagina's) online