Feyenoord houdt geen stand met 10 man; 2-2 in Den Haag

17 november 1935
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd met 10 man stand te houden in Den Haag. Bij een 1-1 stand liep de ploeg in de eerste helft al een rode kaart op voor Gyan. Feyenoord kwam nog wel op een 1-2 voorsprong, maar bezweek vervolgens onder de druk van ADO Den Haag. Vijf minuten voor tijd viel de 2-2 gelijkmaker. Van Persie en Buffel waren de doelpuntenmakers.

Feyenoord begon opnieuw slecht aan het duel. ADO Den Haag begon erg aggressief en maakte het Feyenoord daar erg moeilijk mee. Feyenoord had even nodig om zich daarvan te herstellen. In de 20ste minuut profiteerde Castelen van verkeerd dekken bij Feyenoord. Hij bracht ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong. Na 37 minuten bracht de in de erste helft beste Feyenoorder Van Persie de ploegen op gelijke hoogte. Twee minuten later kwam Feyenoord plotseling met 10 man te staan. Van Hulten bestrafte een charge van achteren door Gyan zwaar met een rode kaart.

Op dat moment had Lodewijks al plaats moeten maken voor Zoetebier, wegens een blessure die hij al had opgelopen na vier minuten in een actie met een aanvaller van Den haag.

Met 10 man gooide de ploeg van Van Marwijk er een schepje bovenop en vocht het zoals je van Feyenoord eigenlijk altijd zou mogen verwachten. Dat leverde ook prompt de voorsprong op. In blessuretijd was het Thomas Buffel die de belangrijke 1-2 binnenschoot.

In de tweede helft bracht Van Marwijk Van den Berg in voor Smolarek om de verdedigende problemen na de rode kaart van Gyan op te vangen. Na een kwartier zou de niet geheel fitte Snoyl ook nog Van Wonderen komen vervangen. ADO Den Haag voerde tegen de 10 man van Feyenoord de druk steeds verder op. Feyenoord ging terug en haalde zelfs de spitsen naar het middenveld. Dat resulteerde in diverse kansen voor ADO Den Haag en het leek wachten op de gelijkmaker. Invaller Zoetebier verkeerde in grootse vorm en trad diverse malen zeer goed op en voorkwam daarmee doelpunten van ADO Den Haag.

Juist op het moment dat bij Feyenoord gedacht werd dat de ploeg het zou redden, 5 minuten voor tijd, viel de goal alsnog. Het was Van der Gun die het vonnis over Feyenoord voltrok.

In een laatste inspanning zette Feyenoord zich er alsnog toe om de overwinning te forceren. Dat leverde in de slotfase nog onder andere een afstandschot van Schreuder op dat echter geen doeltrof. Tot overmaat van ramp kwam Feyenoord ook nog met negen man te staan toen Snoyl behoorlijk geblesseerd van het veld moest.

Na missers tegen Vitesse en AZ dus voor de derde keer op rij geen winst voor Feyenoord.

Blessures voor Lodewijks en Snoyl

Bert van Marwijk heeft opnieuw een tegenvaller moeten slikken. Na een half uur moest eerste keeper Patrick Lodewijks noodgedwongen geblesseerd van het veld. Al na vier minuten kwam hij in botsing met een speler van Den Haag. Na een lange onderbreking ging hij toch door. Na een half uur spelen moest hij alsnog besluiten zich te laten wisselen omdat hij niet meer door kon.

Ook Snoyl raakte geblesseerd. Vlak voor tijd moest hij met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld. Omdat Feyenoord al drie keer gewisseld had moest Feyenoord met negen man verder.

Castelen speelt belangrijke rol tegen Feyenoord

De afgelopen week waren er van Haagse kant geruchten dat Feyenoord contact zou hebben gehad met de rechtsbuiten Castelen. Hij is aan het einde van het seizoen transfervrij. Bij Feyenoord werden de geruchten ontkend. De rechtsbuiten zou prompt een belangrijke rol spelen in het duel tegen Feyenoord. Zo scoorde hij zelfs de openingstreffer na 20 minuten voor Den Haag. Ook was hij betrokken bij de rode kaart voor Gyan, de Ghanees kreeg voor zijn charge op de snelle aanvaller de rode kaart van Van Hulten. Ook in de tweede helft bleef hij het Feyenoord op links erg moeilijk maken wegens zijn snelheid.

Feyenoord even op gelijke hoogte met AZ

Feyenoord is door het gelijkspel tegen ADO Den Haag op gelijke hoogte gekomen in punten met AZ. De Alkmaarders hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed en kunnen dus in praktijk drie punten uitlopen. Daarbovenop heeft AZ een doelsaldo van +11 ten opzichte van Feyenoord.

Feyenoord: Christian Gyan ('39)

Patrick Lodewijks ('33 Edwin Zoetebier), Christian Gyan, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen ('64 Ferne Snoyl), Gill Swerts, Ebi Smolarek ('46 Peter van den Berg), Alfred Schreuder, Sebasti?n Pardo, Robin van Persie, Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling ADO Den Haag

De Vries, El Akchaoui, Saavedra, Saeijs, Rijaard, v.d.Leegte, Toda ('63 Platvoet), Stroeve, v.d.Gun, Simons ('76 Leonardo), Castelen

Lunatic News: Fotoverslag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.