Gifbeker moet helemaal leeg: 0-3 tegen AZ

11 februari 2004
-
-

De gifbeker moet klaarblijkelijk helemaal leeg bij Feyenoord. Na de goede start van de tweede competitiehelft werd de enige overgebleven prijs, de Amstel Cup, ongelukkig verspeeld. Na een wat zouteloze 0-0 uit bij Vitesse, ging de ploeg nu zelfs thuis fors onderuit. Notabene tegen het AZ van Co Adriaanse moest de ploeg een forse nederlaag van 0-3 slikken.

Opnieuw liet het scorend vermogen de ploeg pijnlijk in de steek. Zo kreeg de ploeg enkele goede kansen via met name Thomas Buffel maar wisten de aanvallers opnieuw niet te scoren. AZ strafte dat goed af. Feyenoord had het de gehele wedstrijd moeilijk met een goed voetballend AZ. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders al op voorsprong door een doelpunt van Perez.

De hoop was zoals altijd gevestigd op de comeback waar Feyenoord een patent op leek te hebben. AZ was echter te sterk en te professioneel om die voorsprong weg te geven. Via de counter liep de ploeg vervolgens verder uit. Direct na rust via Elkhatabbi, die profiteerde van een dekkingsfout in de verdediging van de Rotterdammers. Daardoor was een comeback al bij voorbaat kansloos. AZ gooide de boel achterin dicht. Het kwam zelfs nog op 0-3 door een ietwat makkelijk gegeven penalty. Die werd benut door Landzaat.

De aanvallers kwamen te weinig aan de bak tegen een hechte verdediging van AZ.

[later meer]

Ramon van Haaren met brancard van het veld

De pech blijft Ramon van Haaren achtervolgen. Het was al twijfelachtig of hij het duel tegen AZ zou halen. Uiteindelijk stond hij gewoon in de basis. Halverwege de eerste helft raakte hij echter geblesseerd. Hij moest met ogenschijnlijk een knieblessure met een brancard van het veld gedragen worden. Afgaande op de gezichtsuitdrukking van Van Haaren en de clubarts van Feyenoord lijkt de blessure ernstig. Hij werd vervangen door Gill Swerts. Song zal waarschijnlijk naar links verhuizen.

Feyenoord verliest derde plaats aan AZ

Door de nederlaag van Feyenoord heeft het ook de derde plaats op moeten geven. AZ heeft nu een punt voorsprong op Feyenoord en een fors beter doelsaldo. Het doelsaldo van AZ is maar liefst +12 ten opzichte van Feyenoord. In praktijk hebben de Rotterdammers dus eigenlijk twee punten achterstand. Als ze op gelijke hoogte komen aan het eind van het seizoen gaan ze immers op doelsaldo alsnog de boot in.

Opstelling AZ

Timmer, Reini, Opdam, Kromkamp, De Cler, Landzaat, Buskermolen, Van Galen ('57 Lindenbergh), Huysegems, Perez ('68 Wijker), Elkhattabi

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.27. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.