Feyenoord wint in Almelo: 0-1

16 augustus 2009
-
-

Op het kunstgras van Almelo wist Feyenoord na drie seizoenen eindelijk weer eens te winnen. Feyenoord versloeg Heracles met 0-1 door een doelpunt van Tomasson 20 minuten voor tijd.

Zoals al aangekondigd zette Mario Been Roy Makaay op de bank. Hij bracht hem opmerkelijk genoeg ook niet in het veld gedurende de wedstrijd. Tomasson kreeg de voorkeur in de spits, waardoor er op de nummer 10 plaats ruimte kwam voor Jonathan de Guzman.

De zege was niet onverdiend, al kon Feyenoord niet echt overtuigen in Almelo. In een saaie eerste helft kregen beide ploegen slechts een echte kans. Van Dijk redde op de inzet van Overtoom. Aan de andere kant kon Slory niet doeltreffen. na rust zocht Heracles naar een doelpunt, waardoor er ruimte kwam voor Feyenoord. De zege kwam tot stand na 70 minuten. Slory werd op rechts weggestuurd. Hij kwam met de voorzet op Tomasson. De Deen kon hem in 2e keer binnenwerken bij de 2e paal, nadat hij eerder nog een goede kans gemist had.

Feyenoord gedeeld koploper

Na zeven punten uit drie duels is Feyenoord gedeeld koploper, samen met FC Twente en FC Utrecht. AZ en Ajax volgen op een punt achterstand. De ploeg van Mario Been doet het dus uitstekend aan het begin van de competitie, in ieder geval qua punten.

Feyenoord als enige nog zonder tegendoelpunt

Een goed elftal begint met de bouw van een stabiele verdediging. Mario been blijkt dat goed in de gaten te hebben. Na drie duels is Feyenoord nog zonder tegentreffer. Feyenoord is daarmee de enige ploeg zonder tegentreffer in de eredivisie.

Heracles Almelo: Quansah ('47)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('50)

'65 Douglas voor Hakola

FR12.nl: Fotoverslag Heracles Almelo - Feyenoord onlineEgo2.nl: Fotoreportage Heracles Almelo - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 43 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.