16 mei 2009
-
Play-offs
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om uit in Breda een goed resultaat te behalen in de eerste play-off wedstrijd. Tegen NAC werd met 3-2 verloren. Makaay en Tomasson scoorden vanaf de penaltystip de treffers voor Feyenoord.

NAC had het betere van het spel in de eerste helft. Mede door goed optreden van doelman Henk Timmer hield Feyenoord het in de eerste helft op 0-0. In de tweede helft kwam NAC alsnog op voorsprong via eerst Penders. Een penalty van Gorter bracht de ploeg van NAC op 2-0. Feyenoord kwam terug via een penalty van Makaay. De ploeg kreeg toen hernieuwde hoop om alsnog op gelijke hoogte te komen. Amoah maakte aan die hoop een einde. Een tweede penalty, benut door Tomasson, kwam te laat om Feyenoord nog kansen te geven.

Zege in De Kuip betekent beslissingswedstrijd

Na de 3-2 nederlaag in Breda zal Feyenoord de tweede wedstrijd in De Kuip moeten winnen. Er wordt geen gebruik gemaakt van het zogenaamde Europa Cup-systeem. Doelpunten tellen niet. Bij een zege van Feyenoord volgt een beslissingswedstrijd. Ook bij de eventuele beslissingswedstrijd zal Feyenoord thuisspelen.

Andere play-off wedstrijd: FC Utrecht gelijk tegen FC Groningen

In de andere play-off wedstrijd heeft FC Utrecht thuis in De Galgenwaard met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De winnaar van de strijd tussen NAC en Feyenoord speelt in de finale van de play-offs tegen de winnaar van de strijd tussen FC Utrecht en FC Groningen.

Tomasson: donderdag moeten we gewoon winnen

Jon Dahl Tomasson liet na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond weten uiteraard zeer teleurgesteld te zijn met de nederlaag. Met de Deen in de basis had Feyenoord pas een keer eerder verloren. 'Dit is teleurstellend. Maar we hebben het nog in eigen hand. Donderdag in Rotterdam moeten we gewoon winnen en een derde wedstrijd forceren. Het was een beetje onze eigen fout. We gaven veel te veel vrije trappen weg en zij zijn gevaarlijk met dode spelmomenten.'

'Gevochten als leeuwen'

"We hebben alles of niets gespeeld en gevochten als leeuwen", aldus Leon Vlemmings op Feyenoord.nl. "De opdracht is nu helder: we moeten donderdag winnen om een derde wedstrijd af te dwingen." De ploeg gaf teveel vrije trappen weg." We wisten dat we door de afwezigheid van Kevin Hofland en Leroy Fer bij dode spelsituaties kwetsbaar waren, terwijl het van NAC juist een kwaliteit is."

Roy Makaay

Diego BiseswarGiovanni van BronckhorstJon Dahl TomassonKarim El AhmadiGeorginio Wijnaldum