Feyenoord speelt 2-2 uit bij FC Utrecht

3 mei 2009
-
-

Feyenoord heeft uit bij FC Utrecht met 2-2 gelijkgespeeld. In de Galgenwaard scoorden Tomasson en Wijnaldum voor Feyenoord.

In een strijdlustige wedstrijd drukte Caluwé zijn stempel op de eerste helft. Nadat Leerdam hem onderuit had gehaald, stopte Timmer zijn strafschop. Kort daarna schoot hij FC Utrecht via een vrije trap alsnog naar de 1-0 voorsprong. Vlak voor rust schoot Tomasson uit een assist van Van Bronckhorst Feyenoord weer op gelijke hoogte.

Na rust werd Feyenoord sterker. Zowel De Cler als Fer raakten de lat. Toen een doelpunt van Feyenoord uitbleef was het Keller die aan de andere kant wel raak kopte. Feyenoord moest daardoor opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er via Wijnaldum, die de 2-2 binnenkopte.

Ranglijst: Feyenoord nu zevende

7. Feyenoord 33 45 52-43
8. NAC Breda 33 45 44-53
9. FC Utrecht 33 43 40-43
10. NEC 33 41 40-39

Minuut stilte bij FC Utrecht - Feyenoord verstoord

De minuut stilte voor FC Utrecht - Feyenoord is zondag in de uitverkochte Galgenwaard verstoord. na een seconde of twintig kwam de eerste verwensing uit het Utrecht vak, waarna de spreekkoren opkwamen. De minuut stilte werd daardoor voortijdig afgebroken.

Vlemmings: tegen Roda JC moeten we het echt afmaken

Leon Vlemmings was na afloop luchtig over het mislopen van definitieve kwalificatie voor de play-offs. Door het puntverlies van NAC schoof Feyenoord zelfs op naar de zevende plaats. 'Als ons dat volgende week niet lukt, dan verdienen we het ook niet', zei Vlemmings. 'Maar ik weet zeker dat we winnen, tegen Roda moeten we het écht afmaken.'

'Het lag aan de tegenstander vandaag dat het heel moeilijk ging. Het was een open wedstrijd met heel veel strijd. Vooral in de eerste helft speelden we slordig. Dan komt er de gele kaart en een moeilijk moment met de penalty tegen. Ik heb erna Leerdam eruit gehaald omdat ik het te link vond om hem te laten spelen. We hadden een situatie met een bal op de lat en dan krijg je in een ongelukkige situatie een doelpunt tegen. Door een-op-een te gaan spelen komen we weer terug in de wedstrijd. Daarna gingen we weer terug in onze eigen organisatie en kwamen we niet meer in de problemen.'

'75 Danso voor George

Feyenoord in Beeld: 64 foto's Fc Utrecht - Feyenoord onlineEgo2.nl: Fotoreportage FC Utrecht - Feyenoord (2 pagina's) online
frupdate.nl: Fotoverslag FC-utrecht FeyenoordFRFC1908.nl: Feyenoord temt ook utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Andréw  3 0-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.