Tumultueuze zege Feyenoord bij ADO: 2-3

26 april 2009
-
-

Feyenoord heeft een tumultueuze zege behaald op ADO Den Haag. In een wedstrijd die pas halverwege de tweede helft losbrandde werd het 2-3 voor Feyenoord. Tomasson scoorde tweemaal, Makaay eenmaal.

Feyenoord was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat niet in het scorebord tot uitdrukking brengen. ADO Den Haag kon daar weinig tegenoverstellen, maar maakte wel een doelpunt in de slotfase van de eerste helft. De goal werd echter ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant zag de scheidsrechter hands in het strafschopgebied over het hoofd.

In de tweede helft werd ADO Den Haag sterker. Het kwam op voorsprong via een kopbal van Timothy Derijck, die in de winter de overstap maakte. Vlak daarna stuurde Biseswar Tomasson weg. Die reageerde adequaat en zorgde voor de 1-1. Een kwartier voor tijd leek Feyenoord op een beslissende voorsprong te komen. Tomasson zorgde voor de 1-2.

In een spectaculair slot kwam ADO Den Haag toch weer langszij. Eerst floot de scheidsrechter voor een penalty voor ADO. De grensrechter greep echter terecht in en liet de bal buiten het strafschopgebied leggen. Dat bleek uiteindelijk voor ADO niet uit te maken, want Knopper schoot de vrije trap er via de binnenkant van de paal alsnog in.

Feyenoord bleek echter weerbaar en kon alsnog weer op voorsprong komen. De Cler zette voor en het was topscorer Roy Makaay die de winnende maakte.

Aanvoerder Makaay scoort in 500ste wedstrijd.

Bij afwezigheid van Van Bronckhorst en Timmer was Roy Makaay de gelegenheidsaanvoerder. Hij zorgde voor de beslissende treffer tegen ADO Den Haag. Dat betekent alweer zes goals in zijn laatste vier duels. Hij deed dat in zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal.

Tomasson scoort zijn 100ste goal in eredivisie

Jon Dahl Tomasson heeft na zijn twee goals tegen ADO de 100 goals bereikt in de eredivisie. Hij is de negende buitenlander die de magische grens heeft bereikt in Nederland.

Makaay blij met mijlpaal

Voor de microfoon van Radio Rijnmond liet Roy Makaay weten heel blij te zijn met het bereiken van de mijlpaal van 500 duels in het betaald voetbal. "Het was best wel een bijzonder duel voor mij. Onze doelman Henk Timmer speelde eerder dit seizoen bij ons ook al zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd. Bij een speler komt dat tegenwoordig echter minder vaak voor dan bij een keeper. Als je dan ook nog naar huis gaat met de winnende treffer op je naam, dan is dat wel even een mijlpaal, ja."

"De voorzet van Tim de Cler was bij mijn doelpunt perfect. Ik hing lekker in de lucht en kopte de bal ook goed naar de hoek. Mooier kun je het niet hebben."

'87 Milic voor Rankovic

Feyenoord in Beeld: 71 foto's Ado Den Haag - Feyenoord onlineEgo2.nl: Fotoreportage ADO Den Haag - Feyenoord (3 pagina's) online
FRFC1908.nl: Feyenoord knalt richting Plee-Offsfrupdate.nl: Ado-Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 louis  5 1-3 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.