Feyenoord laat het liggen: 2-1 nederlaag in Volendam

5 april 2009
-
-

Feyenoord heeft het volledig laten liggen in de strijd om de achtste en eventueel negende plaats die recht geven op deelname aan de playoffs. In Volendam werd geheel onnodig met 2-1 verloren.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. Al na tien minuten werd een inzet van Makaay niet goed gestopt door doelman Verhoeven en kwam Feyenoord op 0-1. Biseswar was ook dicht bij een doelpunt, zijn inzet verdween echter op de paal. Feyenoord verzuimde in de eerste helft door te drukken, daar waar het niets had te vrezen van Volendam.

In de tweede helft kwam Feyenoord dat duur te staan. Volendam kreeg na wat omzettingen grip op het duel en het was Van Dijk die tot tweemaal scoorde. Net als in de eerste helft trof Biseswar nogmaals de paal. Feyenoord mocht daarnaast nog klagen over de scheidsrechter omdat Slory een penalty werd onthouden.

Ranglijst: Feyenoord laat na 9e plaats te pakken, playoffs niet in eigen hand

8. FC Utrecht 29 39 35-32
9. NEC 29 38 34-32
10. Feyenoord 29 35 41-38
11. Vitesse 29 31 28-41

Vlemmings: dit kan niet

Leon Vlemmings liet na afloop weten dat de manier waarop de ploeg verloor absoluut niet kan. 'We moeten uitzoeken waarom dit is gebeurd, want dit kan niet. Dit mag niet nog eens gebeuren.' Na de 1-0 moet je de ballen hebben om de tegenstander bij de strot te grijpen. Maar we laten het gebeuren. We waren te passief en dan is er altijd de kans dat je de goal tegenkrijgt. We moeten veel meer het mes op de keel van de tegenstander zetten. We moeten gewoon veel sneller de 2-0 en 3-0 maken in de eerste helft.'

'We hebben onszelf een hele slechte dienst bewezen. Als je ziet wat concurrenten doen en wij spelen vervolgens zo'n wedstrijd, dat is niet best.'

Rentree Landzaat met 300ste eredivisie duel

Denny Landzaat maakte na na maar liefst zeven maanden zijn rentree in het elftal van Feyenoord. Hij speelde direct een jubileumduel. Het was zijn 300ste eredivisiewedstrijd in zijn carrière. Hij speelde direct de gehele wedstrijd.

Makaay speelt gewoon hele wedstrijd

Vooraf was er wat te doen over de inzetbaarheid van Makaay. Hij liet zaterdagmiddag nog röntgenfoto's maken. Hij kon echter gewoon spelen tegen Volendam. Na tien minuten trof hij ook al doel. Ook hij kon echter de nederlaag niet afwenden.

Ego2.nl: Fotoreportage Volendam - Feyenoord onlineFRFC1908.nl: Flashback... :-(

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ppbillie  2 0-3 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.