Feyenoord wint met 0-2 bij De Graafschap

22 februari 2009
-
-

Feyenoord heeft het uitduel bij De Graafschap met 0-2 weten te winnen. Bij rust was de stand nog 0-0. Karim El Ahmadi en Jon Dahl Tomasson waren de doelpuntenmakers voor de Rotterdammers.

Bij had het meeste recht op de zege en wist dat na rust ook op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Vlak naar rust kon El Ahmadi na een een-tweetje met Tomasson vanaf een meter of twintig mooi droog in de verre hoek schieten.

Omdat de 0-1 lang op het scorebord bleef kon De Graafschap het via een opportunistisch slotoffensief nog spannend maken. Het duurde lang, maar in blessuretijd maakte de ploeg goed gebruik van de ruimte. Slory en Tomasson braken uit, Tomasson rondde na een moeilijke assist de bal toch goed met een lob over Heijblok.

Beleef het liveverslag van Don Paul nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

Spelers gooien shirt in het publiek

De opluchting was groot in het elftal van Feyenoord na de uitzege op De Graafschap. Zo blij waren ze met de punten en de steun van het publiek dat de spelers allemaal hun shirt in het uitvak gooiden.

Tweede keer winst in uitduel dit seizoen

De zege uit bij De Graafschap betekent de tweede zege op vreemde bodem voor Feyenoord dit seizoen. Eerder won Feyenoord begin november met 0-4 uit bij Roda JC.

[video] reactie Karim El Ahmadi

[video] reactie Leon Vlemmings

Vlemmings: te onrustig

Leon Vlemmings liet na afloop weten blij te zijn met de overwinning. Het spel vind hij echter veel te onrustig.'We leden te snel balverlies in de omschakelmomenten. Dan gaat het spel van hot naar her en is er weinig controle. We hebben gewoon niet goed genoeg gespeeld om hier een rustige wedstrijd te creeren. Dan weet je nooit of er een keer een al goed valt met het opportunistische spel van De Graafschap. We moeten nu gewoon blij zijn met de zege en vervolgens hard werken om ons spel te verbeteren. Hopelijk komen we ongeschonden uit deze wedstrijd en kunnen we de komende weken doorbouwen.'

Uitslag: 0-2 (0-0)

0-1 Karim El Ahmadi ('54)
0-2 Jon Dahl Tomasson ('89)
Blom
12.000 toeschouwers

De Graafschap: Meijer ('22)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('66)