Feyenoord wint derby van Sparta: 1-0

4 februari 2009
-
-

Feyenoord heeft de derby tegen Sparta gewonnen. In de eigen Kuip trok Feyenoord met een 1-0 zege aan het langste eind. Diego Biseswar maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon weinig sprankelend. Toch kwam de ploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Biseswar schoot de bal met een prachtige lob over de nieuwe Sparta keeper Cassio Ramos. Na de 1-0 kon Feyenoord Sparta verder terugduwen en op zoel gaan naar de 2-0. Makaay was daar dichtbij.

In de tweede helft was Sparta aan het begin en aan het slot gevaarlijk. In de tussenfase had Feyenoord wel controle. El Ahmadi was dichtbij de 2-0. Omdat die niet viel, bleef het door de ervaringen van de afgelopen maanden tot ver in blessuretijd spannend.

Eerste zege van Feyenoord in 2009

Feyenoord heeft door de 1-0 zege op Sparta de eerste zege van 2009 behaald. Onder Vlemmings ging het met een 3-1 nederlaag tegen Heerenveen, de bekeruitschakeling tegen Heerenveen, het gelijkspel tegen Willem II en de nederlaag tegen NEC vier keer mis.

Vlemmings: het moest er een keer van komen

Leon Vlemmings liet weten heel blij te zijn met de eerste zege onder zijn bewind. 'Het moest er een keer van komen. En dan maakt het in eerste instantie niet uit, hoe er gewonnen wordt. In de tweede helft speelden we niet goed meer. Maar ik denk dat we terecht gewonnen hebben op basis van de eerste helft. We hebben genoeg kansen gehad om het duel op slot te gooien.'

Vlemmings: veel teruggezien waar we op getraind hebben

Leon Vlemmings liet weten blij te zijn dat hij veel dingen terugzag waar op getraind is. 'Vooral het eerste uur zag ik veel terug. Er werd met heel veel diepgang gespeeld, dat hebben we zeker 30 minuten goed gedaan. Dat geeft vertrouwen. Daarnaast stonden we verdedigend goed, vooral bij corners. Daar zag ik terug waar we op getraind hebben.'

'Blij dat Tomasson weer terug is'

Leon Vlemmings gaf aan vooral heel blij te zijn met de terugkeer van Jon Dahl Tomasson. 'Hij maakt zonder bal veel meters, hij bindt mensen aan zich en werkt zich drie slagen in de rondte. Daarnaast bewaakt hij de organisatie voorin. Dat is belangrijk met veel jonge spelers in het elftal.'

'81 Abdul voor Falkenburg

Coens place: 44 foto's Feyenoord- Sparta onlineEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Sparta Rotterdam online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 snlgof  5 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.