Feyenoord speelt 1-1 tegen Vitesse

30 november 2008
-
-

Feyenoord kwam in het Gelredome tegen Vitesse niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Roy Makaay maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Feyenoord kwam al heel snel op voorsprong. Na vier minuten kon Makaay profiteren van slordig balverlies van Verhaegh. Dit gaf Feyenoord geen duwtje in de rug. Het was Vitesse dat het heft in handen nam en kansen kreeg op de gelijkmaker.

Ook na rust ging Vitesse gewoon verder. Een kwartier voor tijd werd dat beloond toen Verhaegh zijn fout goed maakte. Feyenoord kreeg in de tweede helft ook wel grote kansen voor onder andere Wijnaldum en Fer. De ploeg kon echter niet meer scoren en moest daardoor het voor Vitesse verdiend gelijkspel toestaan.

Timmer schaamt zich voor Feyenoord

Henk Timmer liet bij Eredivisie Live weten zich te schamen voor de prestatie van Feyenoord. "Dit was Feyenoord onwaardig." Hij werd zelf een van de uitblinkers genoemd. "Dat betekent meestal dat je het als doelman druk hebt gehad en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als team hebben we hier gewoon een heel slechte prestatie geleverd."

Bruins duizelig en misselijk, Wijnaldum vermoeid

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat hij Luigi bruins had gewisseld omdat die zich duizelig en misselijk voelde. Bij Wijnaldum waren de krachten volgens Verbeek volledig op. Afgelopen week gaf Verbeek al aan dat Wijnaldum aan het einde van zijn krachten is.

Blessure voor Tim de Cler

Linksback Tim de Cler viel tegen Vitesse uit met een hamstringblessue. Bij een achtervolging op Julian Jenner raakte hij geblesseerd. De ernst van de blessure is nog onbekend. Hij moest direct gewisseld worden. Kevin Wattamaleo kwam voor hem in het veld en maakte daarmee zijn officiële debuut.

Verbeek: verzuimd na hoopvol eerste kwartier voorsprong over de streep te trekken

Gertjan verbeek liet na afloop weten dat Feyenoord op basis van de tweede helft gelukkig moest zijn met een punt. 'We hebben niet goed gevoetbald. In de tweede helft hebben we veel te weinig gebracht. Terwijl het er in het eerste kwartier nog hoopvol uitzag. Toen hebben we nagelaten uit te lopen naar 2-0 en 3-0. Als dat niet lukt moet je de 1-0 over de streep trekken. Dat hebben we verzuimd."

Verbeek was negatief over de invallers. "Die hielden zich niet aan de opdrachten. Slory stond bijvoorbeeld lekker voorin balletjes af te wachten terwijl we moeite hadden de bal in de ploeg te krijgen en houden."

'83 Pryor voor Büttner

Ego2.nl: Fotoreportage Vitesse - Feyenoord onlineCoens place: 61 foto's Vitesse - Feyenoord online
FRFC1908.nl: Feyenoord laat zich platwalsen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 inekehoogerbrugge  5 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.