Feyenoord wint met 1-5 van HHC Hardenberg

13 november 2008
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft de bekerwedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg met 1-5 gewonnen. Luis Pedro en Roy Makaay scoorden tweemaal, Hofland eenmaal.

Na een zwak begin van Feyenoord kwamen de amateurs nog met 1-0 voor. Het was invaller Luis Pedro, de A-junior dus, die Feyenoord langszij schoot. Bij een uitbraak stuurde Wijnaldum vanaf het middenveld Makaay weg over de rechtervleugel. Die passte op Luis Pedro, die vanaf een meter of 10 raak schiet. Het was pas de eerste kans van Feyenoord. In de eerste helft waren de amateurs niet de mindere.

In de tweede helft had Feyenoord het makkelijker. Na zeven minuten in de tweede helft gaf De Cler een voorzet. Makaay tikte fraai binnen vanaf een meter of vijf. Het duurde 52 minuten voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Even later scoorde Luis Pedro tweede goal. Hij ging aan de rechterkant de zestien binnen en schoot in de korte hoek raak. Na een misverstand achterin bij HHC maakte Makaay de 1-4. Vlak voor tijd werd het ook nog 1-5 toen Hofland een val binnenkopte via een hand van een HHC verdediger.

Bruins valt geblesseerd uit

Feyenoord blijkt op het personele vlak grote problemen houden. In de beginfase van het duel tegen Hardenberg was er een zware overtreding op Bruins waarbij de tegenstander met een gestrekt been inkwam op zijn knie. Na behandeling probeerde Bruins het nog wel, maar hij moest al snel vervangen worden door de jonge Luis Pedro.

Verbeek: ploeg heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt

Gertjan Verbeek gaf na afloop aan dat zijn ploeg het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. "In de eerste helft speelden we in een veel te laag tempo. We lieten het allemaal gebeuren. Na de rust waren we mentaal wel bij de les."

Roy Makaay

Michal JanotaGiovanni van BronckhorstLuigi BruinsKarim El AhmadiGeorginio Wijnaldum