Onverdiende nederlaag tegen Sparta: 2-1

29 oktober 2008
-
-

Ondanks heel behoorlijk spel in de eerste helft en een enorme reeks kansen, is Feyenoord er weer niet in geslaagd te winnen. Ondanks dat enorme overwicht stond het slechts 1-1 bij rust, door het missen van diverse goede kansen. Leroy Fer maakte het enige Feyenoord doelpunt. In de slotfase van de mindere tweede helft liet Feyenoord het zelfs helemaal liggen en verloor het uiteindelijk met 2-1.

Ranglijst: Feyenoord nu 16e

Feyenoord is na de nieuwe nederlaag gezakt naar de zestiende plaats op de ranglijst.

15. Roda JC 8 6 8-15
16. Feyenoord 8 5 12-15
17. Vitesse 8 5 6-16
18. FC Volendam 8 1 7-22

Onrust op Het Kasteel

Op Het Kasteel was het even onrustig na de wedstrijd. Boze Feyenoord fans zouden getracht hebben een gebouw van Sparta binnen te dringen, waarna dat voor enige tijd werd afgesloten.

Verbeek: als je ze er niet inschiet, heb je een probleem

Gertjan Verbeek noemde voor Radio Rijnmond de nieuwe nederlaag heel triest. 'Het is heel treurig voor je fans dat je deze wedstrijd niet wint. Hoe langer het duurt, hoe verder je zakt, dan weet je dat fans primair gaan reageren" aldus Verbeek over de onrust onder de fans. "Dat begrijp ik wel, al is dat niet goed te praten."

"Als je ze er niet inschiet, heb je een probleem. Als je geen afstand neemt, dan krijgt de onderliggende partij steeds meer moed, dat werkt naarmate de tijd vordert in het voordeel van Sparta. Het is niet mooi wat ze doen, maar wel effectief. Dat Sparta dan nog een buitenspeldoelpunt scoort is symbolisch."

Verbeek: niet in paniek raken

Gertjan Verbeek liet maar weer eens weten dat het belangrijk is om op de weg verder te gaan. "Je moet zorgen dat je de goede dingen benadrukt en niet in paniek raakt. De eerste helft speelden we een hele redelijke wedstrijd. We hadden goede controle en kregen een groot aantal kansen. In de tweede helft hadden we nog behoorlijke controle en ee paar kansen."

'79 Poepon voor Falkenburg

Ego2.nl: Fotorepoprtage Sparta Rotterdam - Feyenoord onlineCoens place: 47 foto's Sparta - Feyenoord
FRFC1908.nl: BLOED, ZWEET EN... ach laat ook maar

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 fritessaus  3 2-4 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.