2 oktober 2008
-
Europa League
-

Feyenoord heeft zich toch enigzins onverwacht weten te plaatsen voor de groepsronde van de UEFA Cup. Na de 0-1 thuisnederlaag won de ploeg met 1-2 uit in Zweden. De jonge Wijnaldum en Fer zorgden voor de doelpunten van Feyenoord.

Feyenoord kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong via een doelpunt van Wijnaldum. Kalmar FF speelde te afwachtend en Feyenoord speelde veel beter dan in het thuisduel tegen de Zweden. Toch leek het na rust mis te gaan toen Johansson direct na rust scoorde. De Zweden ging vervolgens echter zelf weer achteruit, waardoor Feyenoord in het zadel werd geholpen om door te gaan voor de winnende treffer.

Beleef het duel nog eens via het live tekstverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Verbeek: opluchting over plaatsing

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat de opluchting groot was, 'zowel bij de fans op de tribune, de technische staf als de spelersgroep' aldus Verbeek. 'We konden dit succesje goed gebruiken. Het is in mijn ogen ook terecht dat we doorgaan. De progressie die de groep doormaakt stemt mij tot tevredenheid. Als team hebben we heel goed verdedigd en als team daar waar mogelijk de aanval gezocht. Ik kan alleen maar heel tevreden zijn hoe de jongens dat gedaan hebben. Als ik dan nog een puntje van kritiek moet geven, is het dat we de momenten hebben laten liggen om naar 1-3 uit te lopen.'

Verbeek: Van Dijk koele kikker

Op zijn 39ste maakte doelman Rob van Dijk zijn Europese debuut. 'Hij was onopvallend. Hij viel alleen op door de rust die hij uitstraalde. Het is een koele kikker en die heb je nodig in dit soort wedstrijden,' aldus Verbeek.

Debuut voor Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi maakte in het duel tegen Kalmar FF zijn officiele debuut voor Feyenoord. De inmiddels herstelde middenvelder viel een kwartier voor tijd in voor Luigi Bruins.

[video] reactie Gertjan Verbeek

[video] reactie Georgino Wijnaldum

[video] reactie Giovanni van Bronckhorst

Fer zag winnende treffer niet

Op de officiële website liet Leroy Fer weten dat hij de winnende treffer zelf niet eens zag. "Ik zag de bal er niet eens ingaan, omdat ik op de grond lag. Toen ik weer opstond, was het al een doelpunt." In de officiële wedstrijdstatistieken is het doelpunt echter opgenomen als eigen doelpunt van de tegenstander.

Van Dijk: Debuut om niet snel te vergeten

Op de officiele website liet Rob van Dijk weten dat het een Europees debuut wa som niet snel te vergeten, en dat op zijn 39ste. "We wisten dat het moeilijk zou worden, maar dat we toch door zijn is geweldig. Schitterend om op deze manier mijn Europese debuut te maken. De kop is eraf. Geweldig dat we in ieder geval nog vier Europese wedstrijden zullen spelen."

Ego2.nl: Fotoreportage Kalmar FF - Feyenoord (UEFA-cup) (64 foto's!) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 66 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Darkangel  7 1-2 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.