24 september 2008
-
KNVB Beker
-

Feyenoord had woensdagavond een verlenging nodig om Top Oss van zich af te schudden. Na een 0-0 in de reguliere speeltijd won Feyenoord in De Kuip uiteindelijk met 3-0 na verlenging. Makaay en Janota (2x) scoorden in de verlenging voor de Rotterdammers.

De keeper van Top oss speelde een hoofdrol in De Kuip. Feyenoord kreeg een hele reeks goede kansen, maar vond steeds een uitstekend keepende De Vogt op zijn weg. Daardoor duurde het tot de verlenging alvorens Feyenoord tot scoren kon komen.

RTL7 mist beslissende goal

RTL7 zond het bekerduel tussen Feyenoord en Top Oss live uit. De zender miste echter de beslissende goal. Na afloop van de reguliere speeltijd besloot de zender tot het uitzenden van reclames. het was nog niet op tijd terug toen Makaay in de eerste minuut van de verlenging de 1-0 binnenwerkte.

Leuke verlenging voor Janota met twee goals

De enige bij Feyenoord die vanavond echt blij zal zijn geweest met de verlenging zal de jonge spits Janota zijn geweest. De spits tekende voor twee van de drie treffers, zijn eerste officiele doelpunten voor het eerste elftal.

Makaay: onszelf onnodig moeilijk gemaakt

Roy Makaay liet na afloop weten dat hij vond dat Feyenoord het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. "We creëerden veel kansen, hadden al veel eerder moeten scoren. Helaas hebben we teveel kansen gemist in de 90 minuten. We speelden niet goed, maar ook niet super slecht. Maar het belangrijkste is dat we door zijn naar de volgende ronde."

Verbeek: we hadden eerder moeten scoren

Verbeek wilde zijn ploeg na afloop eigenlijk alleen verwijten dat er niet eerder gescoord werd. "Ik had liever na negentig minuten gewonnen en ik kan de ploeg verwijten dat we niet eerder een doelpunt hebben gemaakt, want we hebben voldoende kansen gehad. Steeds weer heb ik het elftal naar voren gestuurd, ook na de 1-0. Want 1-0 tijdens de verlenging blijft gevaarlijk in een bekerwedstrijd."

'99 Jacobs voor Galata

Coens place: Janota bezorgd Feyenoord TOP avondEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Top Oss (beker) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 koosja  3 4-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.