Feyenoord speelt gelijk tegen Ajax: 2-2

21 september 2008
-
-

In een zenuwslopende wedstrijd heeft Feyenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax. Tomasson maakte beide treffers, de laatste uit een penalty vijf minuten voor tijd. Scheidsrechter Braamhaar speelde een grote rol door belangrijke invloedrijke beslissingen te nemen tijdens het duel naar beide kanten toe.

Beleef het duel nog eens via het live wedstrijdverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Tomasson komt na twee goals op vier, scoort weer tegen Ajax

Met zijn twee goals tegen Ajax komt Tomasson na twee duels op een seizoenstotaal van maar liefst vier doelpunten. Overigens waren drie daarvan penalties.

Tomasson scoorde daarmee opnieuw tegen Ajax zoals hij in het verleden bij Feyenoord, Heerenveen en AC Milan vaker deed.

De Cler: beste wedstrijd van het seizoen, door scheidsrechter niet gewonnen

Tim de Cler vond dat Feyenoord vandaag keihard hard geknokt. 'Dit was zeker de beste wedstrijd van het seizoen voor Feyenoord. Dan is het jammer dat je door andere factoren deze wedstrijd niet wint', zo verwees hij naar de scheidsrechter. 'Er waren twee gevallen in de eerste helft dat je een penalty moet krijgen. Dan komt er een overtreding waar niet voor wordt gefloten en dan komen ze op 0-1 voor. Dat is een domper na een hele goede eerste helft. We zijn vervolgens geweldig uit de rust gekomen. Je komt dan terecht op 1-1 waarna wij de wedstrijd domineren. Dan is er weer een overtreding waarvoor gefloten moet worden en dan komt de bal na een paar klutsballen op de 1-2.' Geconfronteerd met de 'makkelijk' gegeven penalty aan Feyenoord in de slotfase liet De Cler weten: 'Als je er twee niet krijgt, mag je bij het derde twijfelgeval wel fluiten. Na 2-2 hebben we nog geprobeerd de 3-2 te forceren. Het is jammer dat die niet valt, anders wordt het een hele mooie middag. Maar we kunnen heel tevreden zijn. We zijn twee keer heel goed met de achterstand omgegaan. De gelijkmaker was zeer verdiend. Als er een hier had moeten winnen, waren wij het.'

Grote TIFO-actie van Feyenoord fans

Het TIFO-team had rond het duel Feyenoord-Ajax weer een prachtige sfeeractie in petto. Bekijk vanavond zeker de beelden van de actie.

Verbeek wil niet praten over scheidsrechter

Gertjan Verbeek wilde zich direct na afloop niet uitlaten over de scheidsrechter Braamhaar. 'Het is niet altijd verstandig je mening te ventileren.'

'Achteraf blijf je het gevoel houden dat je had moeten winnen. We kregen twee lullige goals tegen in fases dat we de baas waren. Voor het eerst maak ik een Klassieker mee waarin Feyenoord een goal maakt tegen de vijand, dan voel je het stadion trillen, De goals waren meer dan terecht voor ons.'

[video] reactie Jon Dahl Tomasson

[video] reactie Gertjan Verbeek

Achttien arrestaties rond Klassier

Depers.nl meldt dat de Rotterdamse politie na de versterkte maatregelen achttien arrestaties heeft verricht en 79 bekeuringen uitgedeeld.

Braamhaar verantwoordt zich voor kritiek van Ajax

Scheidsrechter Braamhaar liet na afloop voor de camera weten naar eer en geweten gehandeld te hebben. 'Ik vond die overtreding van Timmer niet zo zwaar om een rode kaart te geven. Bovendien liep er nog een verdediger bij Leonardo', zo reageerde hij op de kritiek van Ajax-zijde. 'Suarez en Bahia trokken volgens mij allebei aan elkaar. Daarom heb ik niet voor een strafschop gefloten. Ik vond dat Mols wel een gooi kreeg van Emanuelson. Daarom heb ik toen aan Feyenoord een penalty gegeven. Ik denk dat ik goed heb gehandeld. Maar als dat achteraf niet zo blijkt, dan kan ik die beslissingen niet herroepen'.

'76 Enoh voor Sarpong

Coens place: 87 foto's Feyenoord - 020Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - 020 (4 panina's!) online
FRFC1908.nl: Feyenoord waardige wedstrijd!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 gabberbbrand  5 2-2 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.