18 september 2008
-
Europa League
-

Feyenoord is de eerste ronde in de UEFA Cup slecht begonnen. De ploeg ging thuis met 0-1 onderuit tegen de Zweedse koploper Kalmar FF,

In een weinig boeiende wedstrijd toonden de Zweden nauwelijks initiatief. Feyenoord probeerde het wel, maar kon te weinig afdwingen.

In de tweede helft ging het mis. Toen werden de zweden uit de counter gevaarlijk. Ook De Guzman was een keer dichtbij. Viktor Elm velde uiteindelijk een kwartier voor tijd het vonnis uit een vrije trap.
Verbeek bracht vervolgens nog Biseswar en makaay in het veld, maar het mocht niet meer baten.

Lees het liveverslag nog eens na via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord moet uit minimaal twee keer scoren

Om door te kunnen gaan naar de UEFA Cup poules in de tweede ronde, zal Feyenoord uit minimaal twee keer moeten scoren. Bij een 0-1 zege van Feyenoord volgt er een verlenging, bij elke andere zege is Feyenoord door. Een gelijkspel of nederlaag betekent uiteraard uitschakeling.

Honderdste Europese zege laat op zich wachten

De honderdste zege in Europees verband laat maar op zich wachten. Ook tegen Kalmar lukte het weer niet. De 99ste en laatste zege van Feyenoord dateert van 13 december 2006, toen het Poolse Wisla Krakau in De Kuip werd verslagen.

Makaay maakt rentree als invaller

Roy Makaay maakte in de slotfase van het duel tegen Kalmar FF zijn rentree. na de 0-1 achterstand moest Verbeek het er wel op wagen met een invalbeurt van de topscorer. Makaay kon echter in de slotfase weinig meer afdwingen.

Verbeek: tweede helft leek het wel over

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat hij vond dat het elftal in de eerste helft wel acceptabel gespeeld had. 'Alleen was het in een te laag tempo. Daardoor creëerden we geen echte kansen. In de tweede helft leek het wel over. De tegenstander was beter en trok de zege terecht naar zich toe. De goal was verdiend.'

'We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt. Maar we hebben nu niets meer te verliezen. Als je door wilt, dan moet je daar winnen. Het is gewoon een goede ploeg, ze staan niet voor niets bovenaan. In de eerste helft leunden ze achterover, in de tweede helft zijn ze op de counter heel gevaarlijk geweest.'

'90 Daude voor Ingelsten

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Kalmar FF (UEFA-cuo) onlineCoens place: 37 foto's Feyenoord - Kalmar FF

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.