Feyenoord verliest van concurrent NAC

30 maart 2008
-
-

Feyenoord heeft voor de nederlaag tegen Sparta geen revanche kunnen nemen. Uit tegen NAC Breda verloor de ploeg met 3-1. Leroy Fer maakte het enige Feyenoord doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en zag dat bekroond met een vroeg doelpunt van Fer. Hij rondde een slimme pass van Mols goed af. Feyenoord ging vervolgens naar achteren waardoor NAC steeds beter in haar spel kwam. Nog voor rust zetten Elshot en Molhoek Feyenoord op een 2-1 achterstand.

Na rust ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker. Tegen een compact NAC kon Feyenoord te weinig afdwingen. Het was juist NAC dat op de counter via Amoah de 3-1 maakte. toen was het duel gespeeld. Met de ruimte die het kreeg had het zelfs nog op 4-1 kunnen komen. Na een overtreding van van Bronckhorst kreeg NAC nog een penalty. Timmer stopte de inzet bekwaam.

Het zou daardoor bij een teleurstellende 3-1 nederlaag blijven.

Lees het liveverslag van het duel door Don Paul nog eens na via de link hieronder naar het scorebord.

Zieke Sahin haakte in de warming-up af

Nuri Sahin stond wel in de basisopstelling, maar na de warming-up moest hij afhaken. Van Marwijk gaf achteraf aan dat Sahin ziek was. Hij probeerde het nog wel, maar al snel was duidelijk dat hij niet zou kunnen spelen. Hij werd vervangen door Fer, die zijn eerste doelpunt in de eredivisie zou maken.

Van Marwijk: er komen nog drie finales

Na de nederlaag tegen NAC moet Feyenoord alles op alles zetten om de play-offs voor de nummers twee tot en met vijf te halen. 'Er komen drie finales nu' aldus Van Marwijk. 'Je moet er in elke wedstrijd staan. Het voetbal wordt beter, maar de absolute wil om te winnen is niet bij alle spelers aanwezig. Dat is vandaag beslissend geweest. We hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten.'

Van Marwijk: onnodige nederlaag

Van Marwijk vond de nederlaag tegen NAC een onnodige. 'Ik heb hierover gemengde gevoelens. Dit was een hele belangrijke wedstrijd en een onnodige nederlaag. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen via een goede goal op 0-1. Dan moeten we de tweede goal maken en gooi je de wedstrijd op slot. Over het laatste kwartier in de eerste helft ben ik ontevreden. Op beslissende momenten toonden we niet de absolute wil om de wedstrijd te winnen. Niet aanvallend, maar verdedigend. Ook op de flanken moet je meeverdedigen en alles geven voor de bal kan op sommige momenten ook daar beslissend zijn. Je moet overal op het veld de wil hebben om een goal te voorkomen.'

'In de tweede helft hebben we voor een groot deel gedomineerd en hadden we voldoende kansen om langszij te komen. Jammer, want we voetballen steeds beter. Dit ligt echt aan onszelf.'

FRFC1908.nl: Treurige bedoeling in BredaCoens place: 63 foto's Nac-Feyenoord
Ego2.nl: Fotoreportage NAC Breda - Feyenoord onlinefeyenoordrotterdam.net: Foto's NAC - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Reykjavik  6 3-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (146 -> 5,0)