Feyenoord wint in Alkmaar: 0-1

12 maart 2008
-
-

Feyenoord is er in geslaagd de moeilijke uitwedstrijd in Alkmaar met 0-1 te winnen. De Guzman maakte na 20 minuten de enige treffer van de wedstrijd.

Feyenoord speelde met wind mee een hele behoorlijke eerste helft. Toch was het Pelle die al vroeg voor bijna open doel naast kopte. Na twintig minuten rondde De Guzman een assist van bruins wel af voor de 0-1. Feyenoord was daarna de betere ploeg.

Na rust kreeg Feyenoord het moeilijker. De ploeg miste Makaay voorin, die geblesseerd was uitgevallen. Feyenoord kwam onder druk te staan en moest met werkvoetbal overeind blijven. Daar slaagde de ploeg in door hard te werken.

Feyenoord behaalt 1000ste zege in de historie van de eredivisie

Na twee mislukte pogingen heeft Feyenoord uit bij AZ dan toch haar duizendste zege behaalt in de historie van de eredivisie.

Van Marwijk te spreken over elftal

Bert van Marwijk was na afloop wel te spreken over de prestatie van zijn elftal. "We hebben in moeilijke omstandigheden zeker in de eerste helft goed gespeeld. De weersomstandigheden hebben wel degelijk een rol gespeeld. In de eerste helft kozen we bewust voor de wind mee, omdat we verwachten dat hij later op de avond wel zou afnemen. Maar de wind leek wel steeds sterker te worden. We kwamen er in de tweede helft niet goed meer uit. We misten Roy vanwege zijn dreiging en snelheid. Maar via vechten en overleven zijn we wel fier overeind gebleven. We hebben goed geknokt.

'67 Ari voor Pocognoli

Coens place: 45 foto's Az - FeyenoordFRFC1908.nl: FotoVideo comboverslag!
Feyenoordfoto.nl: Feyenoord knokt zich langs AZEgo2.nl: Fotoreportage AZ - Feyenoord (2 pagina's) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 PardoKing  5 0-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.