Feyenoord verslaat FC Zwolle in de beker

28 februari 2008
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft de halve finales van de KNVB-beker bereikt door FC Zwolle te verslaan. In de Kuip werd het slechts 2-1 voor Feyenoord door een doelpunt zeven minuten voor tijd van Michael Mols.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Het kwam via Roy Makaay, die prima voorbereidend werk van Van Bronckhorst, afrondde, op een 1-0 na een minuut of acht/ Feyenoord kreeg daarna een reeks kansen om verder uit te lopen. Vlak voor rust kreeg de ploeg de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. Een voorzet werd doorgekopt, waarna Tozé kon binnentikken.

Na rust was het een ander beeld en zakte Feyenoord ver weg. Fc Zwolle had zelfs bij momenten op voorsprong kunnen komen. In de slotfase kopte Mols Feyenoord alsnog naar de zege.

Matchwinnaar Mols: het was niet best

Michael Mols kwam na een uur spelen Luigi Bruins vervangen. De spits zou uiteindelijk matchwinnaar worden door Feyenoord zeven minuten voor tijd naar de 2-1 te koppen. "Het was vandaag niet best. Wij waren niet in goede doen. FC Zwolle deed het daarentegen heel goed. Wij konden de vrije man niet vinden en hanteerden daarom maar de lange bal. In de eerste helft hadden we wel kansen, maar die benutten we niet. je weet dat het dan lastig kan worden. Het belangrijkste is in ieder geval dat we de volgende ronde hebben gehaald.

'88 Bijl voor Jongsma

Coens place: 45 foto's Feyenoord - Fc ZwolleFRFC1908.nl: Feyenoord klungelt verder
fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC ZwolleEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Zwolle (bekerT) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 dvanduin  5 3-1 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.