Feyenoord komt tekort in Amsterdam: 3-0

3 februari 2008
-
-

Feyenoord heeft een gevoelige nederlaag geleden in De Klassieker. In Amsterdam kwam de ploeg met een 3-0 nederlaag overduidelijk tekort. Op de nederlaag was weinig af te dingen helaas.

Al direct van de aftrap werd de toon gezet. Ajax zocht direct de aanval en liep binnen 13 seconde naar de goal van Timmer. Die voorkwam een grote kans op de openingstreffer. Feyenoord was niet scherp genoeg en maakte verdedigend veel te veel fouten.

Na acht minuten kwam de ploeg op achterstand. Heitinga mocht gewoon door de verdediging lopen en in de verre hoek achter Timmer de 1-0 binnenschieten. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 via Huntelaar.

Dit keer kon Feyenoord na rust geen orde meer op zaken zetten. Ajax was te sterk voor Feyenoord en kreeg zelfs diverse mogelijkheden op meer. Feyenoord kon daar te weinig tegenover stellen. Daardoor werd het in blessuretijd van de tweede helft zelfs nog 3-0 via opnieuw Huntelaar.

Brandje in de Amsterdam Arena

Vlak voor het begin van de tweede helft ontstond er een brandje op de tribune in de Arena. Het brandje werd vrij snel geblust, maar zorgde aan het begin van de tweede helft voor behoorlijke rookontwikkeling in het stadion.

Van Marwijk: dit heb ik nog nooit gezien

Bert van Marwijk was na afloop woest over de instelling van zijn spelers. 'Dit is onbegrijpelijk. Als je zo aan een wedstrijd begint... Ajax kon denk ik al na vijf seconden scoren. Ik heb dat nog nooit gezien in zo'n entourage. Als je zo aan de wedstrijd begint, dan vraag je erom. We misten de echte wil en agressiviteit die Ajax wel had. Zij speelden beter tussen de linies en verdedigden ook beter. Wij stonden te ver van de man. We lieten ons eigenlijk gewoon afbluffen en dat is nog wel het meest triest van vandaag. Je mag zo'n wedstrijd nooit op deze manier aangaan, dan laat je je naar de slachtbank leiden. Dat de ploeg wat onzeker is, ok, maar dan moeten de kerels, de spelers met ervaring opstaan en het elftal op sleeptouw nemen.'

Debuterende Leroy Fer lichtpuntje bij Feyenoord

Het enige lichtpuntje bij Feyenoord was het optreden van Leroy Fer. Hij maakt vanmiddag in de klassieker zijn debuut in de basis bij de Rotterdammers. Het 18-jarige talent uit Zoetermeer viel deze competitie al twee keer in in de hoofdmacht van Feyenoord. Hij speelde als rechtsback in plaats van de geblesseerde Lucius. Als een van de weinigen speelde hij onbevangen en durfde hij te voetballen. Daarmee was hij een van de weinigen in het team van Feyenoord.

'90 Colin voor Gabri

Feyenoordvanalleswat.com: 020-Feyeneoord 3-0Fr-Fotopage.tk: Weer slechtCoens place: 61 foto's 020 - Feyenoord
FRFC1908: Fotos en Video van brandje online..Feyenoordfoto.nl: Kansloos...fr4ever.nl: Fotoverslag Ajax - Feyenoord
Ego2.nl: Fotoreportage 020 - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Don Paul  5 3-1 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.