FC Groningen verrast Feyenoord: 3-2

25 november 2007
-
-

Feyenoord is vanmiddag in Groningen ten onder gegaan tegen een opportunistisch spelende FC. Berg was de grote man aan de kant van de thuisclub met twee doelpunten.

De thuisclub begon furieus aan het duel en slaagde erin Feyenoord een klein beetje te overdonderen. Onder andere resulteerde dat in een schot op de paal van Nevland. Maar er waren meer hachelijke momenten voor de goal van Timmer.

Het was echter Feyenoord dat al snel op voorsprong kwam. Roy Makaay speelde zichzelf na een pass van Theo Lucius op magistrale wijze vrij en schoot beheerst binnen: 0-1. Aan het spelbeeld veranderde echter niet zoveel, waardoor Feyenoord van geluk mocht spreken dat het met 0-1 mocht gaan rusten.

Na rust slaagde Feyenoord er sporadisch in onder de druk van FC Groningen uit te komen en was het zelf ook regelmatig gevaarlijk. De thuisclub bleef echter een overwicht houden en verreweg het meeste balbezit. Bij een actie raakte keeper Timmer nog behoorlijk geblesseerd. Hij kon de wedstrijd echter gelukkig wel uitspelen.

Twintig minuten voor tijd bracht FC Groningen-trainer Jans Berg in het veld. Een gouden wissel, zo bleek, want zijn eerste balcontact uit een counter was meteen raak: 1-1. Een paar minuten later kwam Feyenoord zelfs achter: 2-1. Nevland strafte met een knappe actie slecht uitverdedigen van Lucius af, op aangeven van Van der Laak.

Feyenoord profiteerde vervolgens van de opwinding bij de thuisclub door snel een offensief in te zetten. Sahin schoof beheerst de gelijkmaker in het doel, nadat Groningen-keeper Van Loo een schot van De Cler nog maar net had kunnen keren.

Een knotsgekke wedstrijd ontspon zich, met twee ploegen die vol voor de winst gingen. De Rotterdammers trokken daarbij uiteindelijk aan het kortste eind, toen Berg de 3-2 inschoot, ver in blessuretijd.

Feyenoord verspeelt koppositie

Door het 3-2 verlies bij FC Groningen is Feyenoord in de Eredivisie de gedeelde koppositie kwijtgeraakt. De beide concurrenten Ajax en PSV wonnen dit weekend hun wedstrijden met 4-1. Hierdoor staan de Amsterdammers nu bovenaan met drie punten meer dan Feyenoord. PSV heeft twee punten meer.

De stand in de Eredivisie:
1. Ajax 12-28
2. PSV 12-27
3. Feyenoord 12-25

5 tegendoelpunten in 2 wedstrijden

Waar Feyenoord het seizoen begon met een bijzonder zekere verdediging, lijkt die zekerheid de laatste wedstrijden een beetje verloren te zijn gegaan. De Rotterdammers kregen 5 tegendoelpunten te verwerken in de laatste twee duels. Het totaal aantal tegendoelpunten komt daarmee op 12. Overigens is dat aantal nog altijd niet gek. Alleen FC Twente en PSV kregen minder tegendoelpunten, tot dusver.

Van Marwijk teleurgesteld over amateurisme Feyenoord

Feyenoord-trainer Van Marwijk toonde zich vooral teleurgesteld, na de wedstrijd. "Zij begonnen furieus en dat wisten we ook vantevoren. Je moet je daartegen wapenen en daar hebben we ook de hele week op getraind. Uiteindelijk hebben zij ons min of meer wakkergeschoten".

De trainer vond het verlies uiteindelijk terecht, al had het volgens hem nooit mogen gebeuren: "We gaven heel amateuristisch goals weg". Van Marwijk vond dat Feyenoord de 2-2 had moeten vast kunnen houden op het einde. Vooral rust had hij gemist bij zijn team.

Van Marwijk wilde bij de persconferentie na afloop van de wedstrijd niets zeggen over mogelijke versterkingen in de winterstop.

'70 Berg voor Svejdik

Ego2.nl: Fotoreportage FC Groningen - Feyenoord onlinefr4ever.nl: Fotoverslag FC Groningen - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 de Canadees  3 1-2 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.