Feyenoord verzuimt van Ajax te winnen

11 november 2007
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip verzuimt Ajax te verslaan. In de Klassieker werd het 2-2 tussen Feyenoord en Ajax. In de laatste minuten had invaller Slory tot twee keer toe een unieke mogelijkheid op de winnende treffer. Hij raakte de bal beide keren verkeerd.

In de eerste helft was Feyenoord veel beter. De ploeg was agressiever en feller en troefde Ajax in de persoonlijke duels af. het mocht zich alleen verwijten dat de ploeg niet verder voorkwam dan 1-0. dat doelpunt kwam op naam van van Bronckhorst. Makaay had enkele mogelijkheden maar scoorde niet.

In de tweede helft kwam Ajax terug, mede door goed gebruik te maken van de mogelijkheden die die ploeg toen wel kreeg. Ajax kwam daardoor op 1-2 voor. Feyenoord knokte zich weer langszij. Nadat Lucius een penalty miste, werd de 2-2 alsnog ingeschoten in de rebound.

In blessuretijd had Feyenoord via Slory twee unieke kansen het duel kunnen en moeten beslissen.

Beleef het duel nog eens via het liveverslag op de link hieronder naar het scorebord.

Van Marwijk: publiek de grote winnaar

Bert van Marwijk sprak na afloop van een geweldige wedstrijd. Het publiek was vandaag de grote winnaar. Het was heel erg boeiend vandaag. In de slotfase hadden we natuurlijk moeten winnen. Dat hadden we denk ik ook wel verdiend. Je hebt kansen en kansen, maar van die twee van Slory moest er minimaal een in. Enige verwijt dat ik kan maken is dat er niet meer gescoord is.'

Van Marwijk: opgewekt teleurgesteld

'We hebben laten zien dat we ook een topwedstrijd goed kunnen spelen. Van te voren hebben we gezegd dat we wilden laten zien dat we verder zijn dan in de duels tegen PSV en FC Twente uit. Nu hebben we een groot deel van het duel kunnen domineren en hebben we ook de meeste kansen gehad. Ik denk dat de mensen bij Feyenoord opgewekt teleurgesteld zijn. Ze kunnen trots zijn op hun club.

Van Marwijk: complimenten voor scheidsrechter

Bert van Marwijk had na afloop complimenten voor de Belgische scheidsrechter De Bleeckere. 'Alleen had hij in de beginfase wel wat veel gele kaarten nodig. Maar verder deed hij het uitstekend.' De Feyenoord coach vond de penalty vanuit zijn positie zeker terecht.

Makaay viel geblesseerd uit

Groot probleem in de tweede helft voor Feyenoord was het uitvallen van Roy Makaay. Daarmee verloor Feyenoord een angel in het spel. Makaay had problemen nadat hij in de eerste helft tegen heitinga was opgelopen. 'Hij zag niet veel meer daarna.'

Vrees voor blessure Luigi Bruins

Bert van Marwijk liet na afloop weten te vrezen voor de blessure van Luigi Bruins. Die moest tien minuten voor tijd uitvallen. 'Ik ben een fan van Bruins dat heb ik al eerder laten weten. Hij was heel goed vandaag. Ik ben bang voor een behoorlijke blessure. Mischien gaat het om een lichte verrekking. Dan zou hij over twee weken bij het volgende competitieduel weer beschikbaar kunnen zijn. Maar het zou wel eens langer kunnen gaan duren.'

Slory: zuur dat ik niet scoor

Slory maakte na maanden blessuretijd zijn rentree. Daar zal hij echter met gemengde gevoelens naar terugkijken gezien zijn missers vlak voor tijd. "Het is leuk dat ik weer terug ben, maar zuur dat ik niet scoorde. Dan moet ik ze maar maken in de volgende kraker in de ArenA," zo liet hij weten op telegraaf.nl.

40.000 toeschouwers

Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('11)

'62 de Jong voor van de Wiel

Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord - 020 2-2Ego2.nl: TIFO-voorbereidingen en wedstrijdverslag online!
Feyenoordfoto.nl: Feyenoord vergeet te winnenFRGoals.nl: Foto's: Feyenoord - ajaxCoens place: 66 Foto's Feyenoord - 020
Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - ajax 2-2fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenood - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 FR_evermore  5 2-2 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (719 -> 5,0)