Feyenoord verslaat ook De Graafschap: 2-0

4 november 2007
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag de competitiewedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. In De Kuip won Feyenoord met 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Het waren De Guzman en Makaay (de laatste via een penalty) die de doelpunten maakten voor Feyenoord.

De Rotterdammers speelden in de eerste helft slap en zonder scherpte. Juist daarop had Van Marwijk gehamerd. tegen FC twente gebeurde hetzelfde, tegen FC Groningen begon de ploeg als reactie wel scherp. De ploeg mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam in de eerste helft.

Na een hele matige eerste helft toonde Feyenoord in de tweede helft een heel ander gezicht. Met Chun-Soo Lee voor Danny Buijs zette Feyenoord de tegenstander vanaf het beginsignaal direct vast.

Het was Jonathan de Guman die de wedstrijd openbrak. eerst schoot hij een bal op de lat. Een paar minuten laterkopte de Canadees een voorzet van Tim de Cler binnen.

Diezelfde De Cler speelde ook een grote rol bij de 2-0. Het was de linksback die gehaakt werd in het strafschopgebied, waardoor Feyenoord een penalty mocht nemen. Roy Makaay aarzelde niet en benutte de strafschop voor de 2-0. Bij die stand zou het blijven.

Daardoor gaat Feyenoord als tweede richting de eerste Klassieker van dit seizoen, volgende week zondag thuis tegen Ajax.

Geen pool Feyenoord-De Graafschap

Voor Feyenoord - De Graafschap is de Feyenoord Pool niet opengegaan en is er dus ook geen uitslag. Voor het komende duel Feyenoord-Ajax zal de Feyenoord Pool uiteraard wel weer opengaan.

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo tweede achter Ajax

Feyenoord is een plaats geklommen op de ranglijst. De ploeg ging PSV voorbij dat met 2-1 verloor in Heerenveen. Aangezien Ajax ook won, komt die ploeg op doelsaldo bovenaan.

1. Ajax 10 24 31-11
2. Feyenoord 10 24 19- 7
3. PSV 10 23 24- 5

Nog steeds geen tegengoal in De Kuip

Feyenoord heeft nog steeds geen tegengoal hoeven te incasseren in De Kuip, ook na het duel tegen De Graafschap niet. Achtereenvolgens waren NAC, Willem II, Heerenveen, Excelsior en De Graafschap niet bij machte te scoren in De Kuip. Volgende week komt zoals bekend Ajax op bezoek.

Van Marwijk: De Cler beste linksback van Nederland

Feyenoord coach Bert van Marwijk gaf na afloop een compliment aan De Cler. De linksback was bij beide doelpunten betrokken, een assist en bij de penalty werd hij gehaakt. Van Marwijk: "De Cler vond ik geweldig vandaag. Hij maakte het verschil. Hij is in mijn ogen de beste linksback van Nederland."

Makaay op zes doelpunten

Na zijn penaltydoelpunt staat Roy Makaay nu op zes doelpunten in tien competitiewedstrijden. Daarnaast scoorde hij nog vier doelpunten in twee bekerwedstrijden.

Topscorers per 04/11:
1. Huntelaar (Ajax) 11
2. Alves (sc Heerenveen) 10
3. Suárez (Ajax), Den Ouden (Excelsior), N'Kufo (FC Twente) 7
6. De Groot (De Graafschap), Nelisse (FC Utrecht), Makaay (Feyenoord), Koevermans (PSV) 6

Van Marwijk: Lee nog niet toe aan basisplaats

Van Marwijk: 'Wij hadden echt wel de intentie om goed te beginnen in de eerste helft, maar we hebben het gewoon niet goed gedaan. Teveel spelers komen in de bal, terwijl ze weg moeten blijven. Dus ga je lopen zoeken. In de eerste zeven minuten hadden we twee grote kansen. Daarvan moet er minimaal een in. Dan krijg je een hele andere wedstrijd. Nu werd het moeilijk. De ruimtes waren heel klein. In de tweede helft ging het veel beter. Met Lee in de tweede helft gebeurde er veel meer. Hij zoekt zijn man op en daardoor gebeurt er iets. Ik ben alleen niet met Lee begonnen, omdat ik vind dat hij er nog niet aan toe is. We hadden alleen meer doelpunten moeten maken, we raakten drie keer paal en lat. We hebben er in de tweede helft alles aan gedaan om meer te scoren. Gezien de kleine ruimtes op het veld hebben we het nog best aardig gedaan. Het is voor het publiek jammer dat we niet meer scoorden.'

300ste duel voor Mols

Michael Mols heeft vanmiddag zijn 300ste wedstrijd in de eredivisie gespeeld. Vlak voor tijd mocht hij Makaay vervangen. Hij maakte het 300-tal wedstrijden vol voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord.

'84 Johnson voor Meijer

Feyenoordfoto.nl: Zege op De GraafschapFeyenoordvanalleswat.com: Feyenoord-Superboeren 2-0
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - De Graafschap onlineFRGoals.nl: Foto's Feyenoord - De GraafschapCoens place: 40 foto's Feyenoord - De Graafschap
fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - De Graafschap

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.