Feyenoord verslaat FC Groningen in beker

1 november 2007
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft de volgende ronde van de KNVB beker gehaald door in De Kuip met 3-1 te winnen van FC Groningen. Die zege kwam met gemak tot stand. Roy Makaay had daar een enorm aandeel in. Hij scoorde in de eerste helft 3-0 en gaf Feyenoord daardoor een gemakkelijke avond. Het doelpunt van FC Groningen kwam op naam van Serginho Greene, die de bal ongelukkig in eigen doel schoot.

Makaay scoorde al na twee minuten zijn eerste doelpunt. De Guzman zette hem vrij voor de keeper en hij aarzelde geen moment. Na 27 minuten kreeg hij een nog makkelijker kans toen Nevland Greene hinderde en Feyenoord een strafschop kreeg. Dat betekende de 2-0. De derde en laatste kwam vijf minuten voor rust. Makaay zette de keeper van FC Groningen onder druk. Bruins nam over en gaf de assist waaruit Makaay zijn derde doelpunt scoorde.

Zuivere hattrick voor Roy Makaay

Roy Makaay heeft zijn eerste hattrick voor Feyenoord gemaakt. Tegen FC Groningen zorgde hij voor een gave hattrick door de eerste drie doelpunten van Feyenoord op zijn naam te zetten. Alledrie de doelpunten vielen in de eerste helft, zonder tussenkomst van een treffer van de Groningers.

Basisplaats Greene centraal in verdediging ipv zieke Hofland

Serginho Greene keerde terug in de basis als centrale verdediger. Hij verving op die positie Kevin Hofland, die grieperig was. Met Bahia en Greene stond daar dus een volledig nieuw duo ten opzichte van het succesvolle duo Vlaar/Hofland.

Van Marwijk: Makaay is een fenomeen

Van Marwijk liet na de drie goals van Makaay weten dat de spits een echt 'fenomeen' is. Vooral zijn derde treffer maakte volgens de trainer duidelijk over welke kwaliteiten de spits beschikt. 'Het was een goede pass van Luigi Bruins en die schoot Makaay echt heel knap binnen.'

FC Groningen: Nevland ('28)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('77)

'32 Matavz voor Meerdink

fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC GroningenCoens place: 44 foto's Feyenoord - Fc Groningen
Feyenoordfoto.nl: Op naar DeurneEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen (beker) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 GREAT-ONO-  6 3-1 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.