Feyenoord verslaat Heerenveen: 2-0

29 september 2007
-
-

Feyenoord heeft een goede zege behaald op Heerenveen. In de Kuip werd het 2-0 voor de Rotterdammers. In de eerste helft speelde Feyenoord uitstekend en liep het verdiend uit naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwam het onder grote druk te staan van de Friezen. Naarmate het einde naderde ontworstelde Feyenoord zich uit die druk en kreeg het de wedstrijd weer onder controle.

Feyenoord profiteert van puntverlies PSV

Feyenoord heeft via de zege op Heerenveen optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV. De Eindhovenaren kwamen in Breda niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Feyenoord is nu koploper, Ajax kan bij winst zondag op VVV die koppositie wel weer overnemen.

Hofland speelde met verdoving

Kevin Hofland liet na afloop voor de camera van Tele2 weten dat hij het duel met verdoving heeft uitgespeeld. Aan het einde liep hij te hinken en had hij toch weer veel pijn, zo gaf hij aan. De komende dagen zal hij het daarom rustig aan doen.

Volgens Hofland was de ploeg in de tweede helft niet balvast meer. In zijn ogen speelde de drie wedstrijden in een week tijd de ploeg parten.

Van Marwijk: eerste helft was zeer goed

Bert van Marwijk noemde de eerste helft van Feyenoord zeer goed. "Daarvoor komen de mensen naar het stadion en ik ook" aldus Van Marwijk. "De laatste minuten van het eerste helft werd het wat slordig. In de tweede helft ging Heerenveen alles of niets spelen. Ze maakte ons de opbouw onmogelijk waardoor we niet aan voetballen toekwamen. We moesten toen profiteren van de
ruimte. Als je dan die derde niet maakt, blijft het spannend tot het einde. Ik vond vooral dat ons centrum uitstekend gespeeld heeft."

Van Marwijk: Makaay wil het soms te mooi doen

Tegenover FCUpdate.nl liet Bert van Marwijk weten waarom hij af en toe naar de zijlijn ging om Roy Makaay toe te spreken. "Hij weet zelf ook wel wat er dan aan de hand is. Op bepaalde momenten heeft de ploeg hem nodig als aanspeelpunt. Dan moet hij even een balvaste spits zijn. Dat kan hij wel degelijk, maar soms wil Roy het even iets te mooi doen."

"Dan moet hij achteruit meteen dertig, veertig meter overbruggen en brengt hij het team onnodig in de problemen. Met 2-1 in deze wedstrijd was het nog heel lastig geworden. Dat wilde ik Roy langs de lijn even duidelijk maken."

Heerenveen: Bak Nielsen

Henk Timmer, Theo Lucius, Kevin Hofland, Andre Bahia, Tim de Cler, Jonathan De Guzman, Nuri Sahin ('89 Serginho Greene), Nicky Hofs ('62 Danny Buys), Giovanni van Bronckhorst, Luigi Bruins ('86 Michael Mols), Roy Makaay

Opstelling Heerenveen

Vandenbussche, Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag ('78 Johansen), Breuer, Beerens, Bradley, Prager ('46 Alves), Pranjic, Sibon ('46 Matusiak), Sulejmani

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint !Coens place: 38 Foto's Feyenoord- Heerenveen
FRGoals.nl: Foto's Feyenoord - sc Heerenveenfr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - HeerenveenFeyenoordfoto.nl: Feyenoord blijft winnen
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - SC Heerenveen online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 hanspool2004  6 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.