Grote nederlaag in Eindhoven voor Feyenoord

23 september 2007
-
-

Na vier zeges is Feyenoord in het vijfde competitieduel tegen een zeperd opgelopen. PSV was met maar liefst 4-0 te sterk. Feyenoord had daar weinig tegen in te brengen.

In de eerste helft had Feyenoord eigenlijk geen schijn van kans. Het mocht blij zijn dat PSV niet verder uitliep dan naar 3-0.

In de rust had Bert van Marwijk zijn ploeg duidelijk de nodige aanwijzigingen gegeven en tactische omzettingen bijgebracht. De ploeg zat direct meer in de wedstrijd en zag een bal van De Guzman op de paal belanden. Aan beide kanten waren er in de tweede helft kansen. Het was alleen PSV dat nog een keer scoorde via Koevermans.

Blessure voor Kevin Hofland

Naast de zware blessure voor Ron Vlaar moet Feyenoord opnieuw vrezen voor een centrale verdediger. Kevin Hofland moest in de slotfase van het veld geblesseerd gewisseld worden. Greene kwam voor hem in het veld.

Einde aan doelpuntenreeks Makaay

In Eindhoven is vanmiddag een einde gekomen aan de doelpuntenreeks van Roy Makaay. Hij was aan een unieke start bezig door in de eerste vier wedstrijden elk duel te scoren. Tegen PSV slaagde hij daar echter niet meer in.

Van Marwijk: we staan weer met beide benen op de grond

Bert van Marwijk vond na afloop dat Feyenoord weer met beide benen op de grond is gezet. "We zijn op vele fronten afgetroefd. Zowel tactisch als mentaal kwamen we veel tekort. Vandaag hebben we laten zien er mentaal nog niet klaar voor te zijn. Vanaf het allereerste begin hadden we te weinig diepte in ons spel. Bijna iedereen liep in de bal en dan ga je vanzelf teruglopen als team. Het werd daardoor steeds moeilijker. Dan hoop je dat we de rust met 0-0 halen, zodat je wat recht kan zetten. Maar als je dan drie doelpunten tegenkrijgt in negen minuten dan is het dodelijk. Er waren heel veel verdedigende fouten in die Fase. Als je dan na rust in het eerste kwartier op 3-1 komt, zou het nog kunnen. Maar dat geluk hadden we niet. Nu staan we weer met beide benen op de grond. Mentaal is er ook nog een boel te doen."

PSV: Mendez ('58)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('60)

Feyenoordfoto.nl: 1e Nederlaag in EindhovenFRGoals.nl: Foto's: PSV - Feyenoord
Coens place: 47 foto's psv - FeyenoordEgo2.nl: Fotoreportage P$V - Feyenoord onlineFr-Fotopage.tk: Tja
fr4ever.nl: Fotoverslag PSV - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 goliatje  4 2-0 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.