Feyenoord verliest klassieker: 4-1

4 februari 2007
-
-

Feyenoord heeft de Klassieker in de Amsterdam Arena tegen Ajax met 4-1 verloren. Daarmee werd de reeks van duels zonder nederlaag in de Arena afgebroken. Charisteas scoorde voor rust de enige treffer voor de Rotterdammers. De Griek had pech doordat hij in de tweede helft tot twee keer toe de paal raakte.

Feyenoord begon heel goed aan de wedstrijd en had in de eerste fase het beste van het spel. Charisteas had zijn ploeg op 1-0 kunnen zetten, maar zijn inzet werd door Stekelenburg op de paal getikt.

De ommekeer kwam bij een vrije trap van Sneijder. Vincken stond aan de rechterkant van de muur en verschool zich achter een ploeggenoot om niet geraakt te worden door het schot van Sneijder. Via de rug van Vincken veranderde de bal echter van richting en verdween in de goal van Timmer.

Ajax ging vervolgens door en overspeelde Feyenoord in die fase. Via nogmaals Sneijder en De Mul profiteerde het van slecht verdedigen aan Rotterdamse zijde. Met 3-0 was de wedstrijd vervolgens gespeeld.

Vlak voor rust maakte Angelos Charisteas de 3-1, waardoor het elftal toch nog enigszins met opgeheven hoofd kon gaan rusten.

In de tweede helft herpakte Feyenoord zich en voerden de Rotterdammers de druk op. Charisteas trof opnieuw de paal, waardoor het 3-1 bleef. Dat Sneijder in de slotfase nog zijn derde en daarmee de 4-1 scoorde was slechts voor de statistieken. Ajax kreeg toen de ruimte omdat Erwin Koeman Castelen en Van Hooijdonk inbracht.

Lees het liveverslag nog eens na via de link naar het scorebord hieronder.

Feyenoord blijft vijfde op de ranglijst

Feyenoord blijft vijfde op de ranglijst. De voorsprong op Heerenveen bedraagt nog vijf punten.

Charisteas zesde speler die voor Ajax en Feyenoord scoorde

Charisteas voegde zich door zijn doelpunt tegen Ajax bij het selecte gezelschap van slechts vijf andere spelers die zowel voor Ajax als Feyenoord wisten te scoren in de Klassieker. Het gaat om Johan Cruijff, Henk Groot, Ruud Geels, Keje Molenaar en Ronald Koeman.

Kolkka ontbrak wegens griep

Erwin Koeman had tegen Ajax met Kolkka willen starten in plaats van met de uiteindelijke uitblinker Vincken. Kolkka moest echter zondagmorgen afzeggen wegens griep. Koeman had daardoor slechts vijf spelers op de bank, een andere reserve werd niet meer opgeroepen.

Koeman: 4-1 was niet het beeld van de wedstrijd

Erwin Koeman liet na afloop weten dat de 4-1 nederlaag vertekend was. 'Ik heb de drie goals verschil niet op het veld teruggezien. Het verschil is dat we zo makkelijk de goals tegenkrijgen. dat is structureel en is geen pech. Maar we hebben nu ook genoeg kansen gehad. We troffen twee keer de paal en schoten net naast. Daar moet je ook geluk mee hebben. Dat zat bijhun wel mee."

"Het eerste kwartier, 20 minuten speelden wij prima. En ook de tweede helft was van onze kant goed. Natuurlijk heeft Ajax verdiend gewonnen als het 4-1 wordt. Maar er zat bij ons meer in vandaag dan de 4-1."

Koeman: groot compliment voor Vincken

Erwin Koeman was na afloop erg te spreken over het spel van Tim Vincken. "Tim komt van heel ver met al zijn blessures. Nu is die jongen eindelijk helemaal fit. Wat hij vandaag heeft laten zien is een groot compliment waard."

Koeman wilde niets weten van kritiek op Vincken voor het verschuilen voor de vrije trap van Sneijder waardoor de 1-0 viel. "Tim stond niet in de muur en liep Davids achterna waardoor hij langs de muur liep. Hij had vervolgens de pech dat hij hem op zijn rug kreeg."

Buijs: kritiek op Vincken, maar we verliezen met zijn allen

Danny Buis had na afloop in tegenstelling tot Koeman wel kritiek op Vincken voor zijn rol bij het eerste doelpunt. "Je kan niet wegduiken bij een vrije trap. Dan maar de bal in je gezicht of in je buik. Je moet ook goals voorkomen. Dat is ook onderdeel van het voetbal. Dat bepaalt wel dat zij op 1-0 komen. Vervolgens waren de 2-0 en 3-0 ook fouten van jewelste. Maar die jongens doen dat ook niet express. We verliezen met zijn allen."

"We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd. Ik denk dat we vervolgens binnen een kwartier de wedstrijd weggeven. Toch had ik het gevoel dat het er nog inzat in de tweede helft. Vooral op links hadden zij problemen met de snelheid van Vincken. Alleen ontbrak dat laatste stukje geluk. Ik kan moeilijk zeggen dat de zege voor Ajax onterecht was. Maar ik denk dat er toch meer inzat."

Buijs had geen problemen met de stevige duels die hij uitvocht met Davids. "Het ging er stevig aan toe, maar dat is logisch in zo'n wedstrijd. We zijn beiden spelers die erop klappen. Dat gaat over en weer."

'73 Perez voor Leonardo

Fr-Fotopage.tk: ajax-FeyenoordFeyenoordfoto.nl: Tot in de plee-offsfr4ever.nl: Fotoverslag 020 - Feyenoord
Ego2.nl: Fotoreportage 020 - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ossie  6 4-1 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.