Makkelijke zege voor Feyenoord in derby: 1-3

29 december 2006
-
-

Op de laatste wedstrijdavond van 2006 had Feyenoord een makkelijke avond. Op een uitverkocht Woudestein hoefde Feyenoord allerminst voluit te gaan op Excelsior simpel van zich af te houden. Het zou uiteindelijk bij een 1-3 overwinning blijven.

Feyenoord begon sterk en had een duidelijk overwicht. Kansen waren er onder andere voor Angelos Charisteas en Stein Huysegems. De eerste treffer kwam echter pas na een half uur spelen. De Guzman gaf de assist op Buijs, die zichzelf vrijkapte en vervolgens de bal in het doel schoof.

De 0-2 was absoluut meer dan verdiend, maar kwam wel erg knullig tot stand voor Excelsior. Doelman Zwarthoed speelde de bal verkeerd uit en schoot hem nog in het strafschopgebied in de voeten van Hofs. Die aarzelde niet en schoot de 0-2 binnen. Daarmee was het duel direct gespeeld.

Na rust zorgde Huysegems nog voor de 0-3. waar het vervolgens 0-4 had moeten worden was het invaller Johan Voskampdie met zijn eerste balcontact voor de 1-3 zorgde.

Bekijk het live verslag van minuut tot minuut door Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Eerste minuten voor Alfred Schreuder

Alfred Schreuder maakte na zo'n anderhalf jaar zijn rentree in het eerste elftal van Feyenoord. Nadat hij twee duels op de bank moest volmaken, mocht hij tegen Excelsior tien minuten voor tijd invallen en eindelijk weer wat minuten meemaken. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hoopt hij helemaal in zijn ritme te komen om weer serieuze aanspraak op een basisplaats te kunnen gaan maken.

Feyenoord blijft op de vierde plaats, dichtbij top 3

(Gepost door Elco)

Aangezien FC Twente met 3-0 onderuit ging tegen Sparta blijft Feyenoord op de vierde plaats staan op de ranglijst.

1. PSV 20 50 53- 8
2. Ajax 20 42 47-21
3. AZ 20 41 54-21
4. Feyenoord 20 39 41-36
5. FC Twente 20 38 43-23

Buijs: belangrijkste is dat het gat naar de nr 6 blijft

Buijs was na afloop blij met zijn doelpunt, maar vond het allerbelangrijkste dat de ploeg weer drie punten heeft binnengehaald en vooral dat het gat met de nummer zes op de ranglijst intact blijft. 'Maar het is altijd lekker als je scoort, zeker als het de 0-1 is. Dat geeft je een goed gevoel. Ik had nog een keer kunnen scoren, maar raakte de bal verkeerd. Ik heb al een keer eerder twee keer gescoord in een wedstrijd, het moet natuurlijk niet te gek worden."

"Eigenlijk was de wedtsrijd bij 0-1 al gespeeld, bij 0-2 zeker. Als je het dan een beetje uitspeelt wordt het 0-4 of 0-5. We geven dan toch weer een goal weg. Dat mag niet. Het is vooral lullig naar je keeper en verdediging toe."

Erwin Koeman: eindelijk weer eens rustig op de bank zitten

Koeman sprak na afloop van een makkelijke overwinning. "Eindelijk kon ik weer eens rustig op de bank zitten. Het scoreverloop was ook wel in ons voordeel, waardoor we nooit hoefde te vrezen voor Excelsior. Het was een makkelijke overwinning, al was er op een paar momenten wel weer wat aan te merken, zoals bij de goal tegen. Maar het was een verdiende overwinning en nu kunnen we eindelijk naar een korte verdiende vakantie."

Koeman was verder vooral blij voor Schreuder dat hij zijn rentree kon maken. "Dit was er een uitgelezen wedstrijd voor. Dat was mooi voor Alfred, ik ben er gelukkig mee dat hij er weer is."

'84 Simr voor Henrico Drost

FeyenoordRotterdam.net: Foto's Excelsior -FeyenoordFeyenoordfoto.nl: Feyenoord wint alle stadsderby'sEgo2.nl: Fotoreportage Excelsior-Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 39 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 basnoord  7 1-3 (0-2)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.