Feyenoord blijft bij RKC op gelijkspel steken

15 oktober 2006
-
-

Feyenoord is in Waalwijk niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Feyenoord had helaas ook nauwelijks recht op meer dan dat. In de eerste helft gebeurde eigenlijk alles. RKC Waalwijk kwam op een 2-0 voorsprong via Patrick van Diemen en Martijn Reuser. Nog voor rust kwam Feyenoord langszij via treffers van Ali Boussaboun en Theo Lucius (penalty).

Beleef het duel nog eens via het uitstekende live verslag van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord klimt naar zevende plaats

Ondanks dat Feyenoord niet verder kwam dan een gelijkspel is de ploeg wel geklommen op de ranglijst. Het staat nu zevende en is inmiddels die andere club uit Rotterdam, Excelsior, voorbij.

Fans geven Van den Herik de rode kaart

Vooraf hadden de actievoerders al aangekondigd in het uitvak bij RKC Waalwijk weer actie te voeren tegen Jorien van den Herik. Bij aanvang van de wedstrijd hielden honderden Feyenoord fans in het uitvak een rode kaart omhoog welke gericht was aan het adres van de Feyenoord voorzitter.

Koeman tevreden over Charisteas

Charisteas kwam bij zijn rentree opnieuw niet aan scoren toe, ondanks een grote kans in de eerste minuut. Toch was Erwin Koeman tevreden over zijn aanvalsleider. "Hij heeft het goed gedaan als aanspeelpunt voorin", meende Koeman. "Hij had natuurlijk wel moeten scoren in de eerste minuut. Een voorsprong is ook wel eens lekker. Niettemin vind ik dat Charisteas voor ons absoluut een versterking is."

Koeman houdt vast aan veerkracht

Erwin Koeman had moeite om tijdens de persconferentie toch nog positief te blijven over zijn ploeg. Hij vond dat in de veerkracht die zijn ploeg had getoond na de 2-0 achterstand. "We zijn na die 2-0 op karakter teruggekomen in de wedstrijd, dat moet ik mijn ploeg meegeven. We hebben de kop niet laten hangen. Jammer dat we ondanks een overwicht in de tweede helft geen overwinning hebben kunnen behalen. Ze hebben in elk geval vreselijk hun best gedaan."

Waar bleef Van Hooijdonk?

Ondanks dat Feyenoord de hele tweede helft op 2-2 bleef steken bleef het inbrengen van pinchhitter Van Hooijdonk maar uit. Erwin Koeman liet na afloop voor de camera's weten waarom: "Omdat ik vond dat we voldoende kansen kregen. Breng je Pierre, dan moet je er ook iemand uithalen en valt het af te wachten of de ploeg daar goed op reageert." Een wisseling voorin om iets af te dwingen, hetgeen niet gebeurde, durfde Koeman blijkbaar niet aan in dit Feyenoord?

Hofs met enkelblessure van het veld

Nicky Hofs moest zondag met een enkelblessure van het veld. Na een grove charge moest hij an de zijlijn behandeld worden. Hij kwam nog wel terug, maar kon met een pijnlijke enkel het duel toch niet volmaken. De ernst van de blessure is nog onbekend.

Ruud BergerTim JanssenPius Ikedia

Ivan VicelichMartijn ReuserPatrick van Diemen (C)

Ramon van HarenStephan KellerTim BakensMilano Koenders

Rob van Dijk

'46 Dustley Mulder voor Tim Bakens
'81 Ricky van den Bergh voor Tim Janssen
'85 Jordan Remacle voor Pius Ikedia

Coens place: Feyenoord neemt punt mee uit WaalwijkEgo2.nl: Fotoreportage RKC Waalwijk - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 irritant  5 2-2 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.