Moeizame 3-2 zege tegen NAC

1 oktober 2006
-
-

Feyenoord heeft in een thuiswedstrijd tegen NAC een moeizame 3-2 overwinning behaald. Van Hooijdonk zorgde in de tweede helft voor de beslissende treffer.

In de eerste helft leek Feyenoord niet af te stevenen op een overwinning. Onder leiding van een uitstekende Leonardo kwam Feyenoord tot twee keer toe op achterstand. Het was Buijs die Feyenoord na slecht optreden van de NAC defensie de eerste keer op gelijke hoogte bracht. Hofs zorgde op slag van rust voor de tweede treffer van Feyenoord.

Net als in de eerste helft ging doelman Zoetebier van NAC tegen zijn oude ploeg ook in de tweede helft in de fout. Hij liet de bal glippen en moest toezien hoe Van Hooijdonk in de rebound kon scoren. Dat zou uiteindelijk voldoende zijn voor de overwinning.

Lees het liveverslag van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

200ste goal voor Van Hooijdonk

De 3-2 van Van Hooijdonk betekende voor de Feyenoord spits de 200ste goal ub de Nederlandse competitie. Eerder scoorde hij 33 keer voor RBC, 86 keer voor NAC, 25 keer voor Vitesse en 56 keer voor Feyenoord.

Feyenoord 9e met uitzicht op hoger

Feyenoord staat na de overwinning op NAC op een negende plaats op de ranglijst. Er is echter nu nadrukkelijk zicht op meer. Nummer vier en vijf PSV en Roda JC staan op slechts drie punten voorsprong, koploper Ajax staat op vijf punten. AZ en PSV kwamen zondag niet verder dan een gelijkspel.

Erwin Koeman: dit is slecht voor je hart

Op de persconferentie keek iedereen plotseling op toen Erwin Koeman liet weten dicht te zijn bij een vertrek. "Nog een paar van dit soort wedstrijden en ik ben ook vertrokken." Vervolgens verklaarde hij zich nader: "Naar het ziekenhuis wel te verstaan. Het is echt slecht voor je hart.?

Koeman: Pierre is een superprof

(Gepost door iloontje)

Op de persconferentie had Koeman mooie woorden over Van Hooijdonk "Pierre is een superprof. Hij leeft voor het voetbal. Op de training en in besprekingen komt hij vaak met zinvolle aanwijzingen. Ik ben daarom blij voor hem dat hij nu het winnende doelpunt voor ons heeft gemaakt en dat ook nog eens tegen zijn oude club. Dat verdiende hij zeker.?

Van Hooijdonk zelf was ook dolblij met het doelpunt. "Het was de 3-2 en daarmee kregen we uitzicht op drie punten in een voor ons toch weer zware wedstrijd. Ik ben blij dat ik mijn eerste goal van het seizoen kon scoren. Dat dat tegen NAC gebeurde was leuk. Ik ben ook niet van steen."

"Het publiek realiseert zich dat het minder gaat en zet er de schouders onder. Dat wordt gewaardeerd van beide kanten" aldus de spits over de steun van het publiek.

'81 Tamas Pet? voor Mike Zonneveld

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint van NACFeyenoordfoto.nl: 3-2 winstCoens place: Feyenoord moeizaam langs nac
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - NAC Bredafr-1908.com: Feyenoord op karakter langs NacFRGoals.nl: Foto's Feyenoord - NAC Breda

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 RS_cossy  4 3-1 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.