Feyenoord wint eindelijk weer eens: 4-2

2 april 2006
-
-

Feyenoord heeft in een merkwaardige maar daardoor spectaculaire wedstrijd met 4-2 gewonnen van FC Twente. In De Kuip kwam Feyenoord in de eerste helft op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Kalou en Kuyt. Het doelpunt van Kuyt kwam uit een strafschop nadat Castelen was vastgehouden in het strafschopgebied, een makkelijk gegeven penalty. Nog voor rust stond het echter weer 2-2. Aan de 2-2 ging een blunder van Aerts vooraf. Buiten zijn strafschopgebied schoof hij de bal in de voeten van N'Kufo die de gelijkmaker maakt.

Feyenoord kende echter veerkracht en liep vervolgens weer uit naar 4-2 via opnieuw doelpunten van Kuyt en Kalou na assists van Kalou en Castelen. Daardoor ging de overwinning alsnog verdiend naar Feyenoord.

K2 weer beslissend

Feyenoord stond al twee duels droog en Dirk Kuyt had al drie duels geen doelpunt of assist op zijn naam gezet. Tegen FC Twente waren Dirk Kuyt en Salomon Kalou weer ouderwets belangrijk voor Feyenoord door beiden twee keer te scoren.

Feyenoord blijft derde op de ranglijst

Feyenoord blijft derde op de ranglijst na de zege op FC Twente en is inmiddels ook verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking. FC Utrecht kan Feyenoord niet meer achterhalen. De achterstand op nummer twee AZ bedraagt slechts een punt, al heeft AZ nog een duel meer te gaan.

Koeman slachtoffert Aerts, debuut Ekramy

Tweede doelman Maikel Aerts lijkt zijn laatste wedstrijd bij Feyenoord gespeeld te hebben. Er was al veel twijfel over de toekomst van de doelman bij Feyenoord. Na een blunder van Aerts bij een 2-1 stand, hij schoof buiten het strafschopgebied een bal in de voeten van N'Kufo die simpel 2-2 kon scoren, werd hij prompt in de rust gewisseld door Erwin Koeman. De Feyenoord coach geeft nu de Egyptische doelman Ekramy de kans. Die maakt daarmee zijn debuut in het eerste elftal. Hij wordt door Feyenoord als zeer talentvol gezien, maar nog niet constant genoeg voor het eerste.

'75 Afonso voor Touma

Feyenoordfoto.nl: 4-2Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weerEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Twente
Supporters Rijssen: Foto's Feyenoord - FC TwenteFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - FC Twente

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.