Gelijkspel na 0-3 voorsprong; 3-3 tegen FC Groningen

2 november 2003
-
-

Feyenoord heeft volledig onnodig twee punten laten liggen in het Oosterpark. Na een 0-3 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 3-3, het laatste doelpunt viel vlak voor tijd via een afgeketste bal.

Feyenoord was in de eerste helft oppermachtig in Groningen. Geen moment bewees de thuisclub waarom ze in 12 maanden slechts een keer thuis hadden verloren. Feyenoord gaf geen kans weg en liep zelf zonder al te creatief te spelen uit naar een 0-3 voorsprong. Lurling, Kuyt en Paauwe scoorden voor de Rotterdammers. De prestatie was uitstekend te noemen. Binnen 5 minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Na een assist van Ono haalde Lurling van een meter of 18 hard uit in de rechterhoek voor de 0-1. Dirk Kuyt zorgde hoogstpersoonlijk door een mooie solo voor de 0-2. Hij ging op de flank door, sneed naar binnen en schoot vervolgens in de linkerhoek onhoudbaar voor de FC Groningen keeper. In blessuretijd zorgde Schreuder voor een diepe bal bij de tweede paal. Elshot lette niet op, waardoor Paauwe de 0-3 binnen kon schieten.

In de tweede helft leek Feyenoord met alle rust de wedstrijd uit te kunnen spelen. Het kreeg daar ook alle kansen voor. Toch gebeurde dat niet. De eerste mogelijkheid voor de Groningers was wel raak. Op schitterende wijze kopte Drent een bal achterover in de verre hoek, onhoudbaar voor Zoetebier, 1-3. Ondanks die ruime voorsprong raakte de ploeg daar even van in de war. na een minuut of vijf herpakte de ploeg zich en kreeg het vervolgens uitstekende kansen om de voorsprong te vergrootten.

Waar dat niet gebeurde was het wel FC Groningen dat bij de volgende kans opnieuw trefzeker bleek. Dit keer aarzelfde Hugo niet toen hij de bal voor zijn voeten kreeg, 2-3. Daarna werd het hectisch in het Oosterpark. Van Marwijk bracht de snelle Leonardo nog in om gebruik te maken van de ruimte. Het was echter aan de andere kant een mislukt schot van Pinas dat voor de gelijkmaker zorgde. Invaller Van Gessel stond in de baan van het schot en veranderde de bal zo van richting. Zoetebier stond daardoor op het verkeerde been, waardoor de 3-3 een feit werd.

Dat betekende een absoluut onnodig gelijkspel. Feyenoord had het duel met ruime cijfers moeten winnen in Groningen. Het verzuimen om meer doelpunten te scoren en het geluk dat de Groningers overduidelijk toelachtte bij de laatste twee goals, was de ploeg uit Rotterdam uiteindelijk funest.

Feyenoord vierde na gelijkspel

Na het gelijkspel tegen FC Groningen staat Feyenoord op een vierde plaats. De inhaalslag van vorig weekend ging dit weekend weer teniet doordat de andere concurrenten om de titel wel wisten te winnen. Ajax heeft nu weer zeven punten voorsprong, PSV vijf en AZ vier punten.

1. Ajax 10 8 1 1 25
2. PSV 10 7 2 1 23
3. AZ 10 7 1 2 22
4. Feyenoord 10 5 3 2 18

Van Marwijk: zo klungelig goals weggegeven

Feyenoord coach Bert van Marwijk sprak na afloop over de misschien wel beste helft van Feyenoord dit seizoen. Hij doelde daarmee op de eerste helft waarbij Feyenoor dmet 0-3 voorkwam tegen FC Groningen. "En dat waren er misschien nog wel 2 of drie te weinig. Er was geen vuiltje aan de horizon. Dan moet je rustig blijven. Dat er dan een goal valt in de tweede helft kan gebeuren. We hadden het vervolgens een minuut of 5 a 6 moeilijk. Daarna kregen we kansen op de 0-4. Als je die niet maakt en de 2-3 valt dan weet je dat het hectisch wordt. Dat is ons probleem, op beslissende momenten verzuimen we om de wedstrijd te beslissen. Dan probeer je het nog positief te zien. Dit was de beste helft tot nu toe. Maar dan is het onvoorstelbaar dat je nog drie goals tegenkrijgt. Zo klungelig mag je een wedstrijd niet weggeven. Die laatste twee goals waren klutsgoals, maar dat hebben we over onszelf afgeroepen door de wedstrijd niet te beslissen."

Opstelling FC Groningen

Beukenkamp, Vrede, Floren, Kruiswijk ('87 Van Gessel), Matthijs, Hugo, Smit, Drent, Tuhuteru ('46 Landerl), Pinas, Elshot

Lunatic News: Fotoverslag FC Groningen - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.