FEYENOORD VERSLAAT AJAX: 3-2

5 februari 2006
-
-

Feyenoord heeft in de eigen Kuip Ajax met 3-2 verslagen. Na een moeizame start was Feyenoord in de tweede helft oppermachtig. Hofs, Castelen en Kuyt waren de doelpuntenmakers voor Feyenoord.

Het elftal van Feyenoord begon ogenschijnlijk zenuwachtig aan het duel. Hofs zette tegen de verhouding in Feyenoord op voorsprong, na buitenspel van Kalou. Een minuut later stond Ajax echter alweer op gelijke hoogte via een doelpunt van Rosenberg.

Daarna kreeg Feyenoord langzaam maar zeker het duel in handen. In blessuretijd van de eerste helft besliste Castelen het duel door een counter doeltreffend af te ronden.

Direct na rust was het alweer raak. Het was topscorer Kuyt die de wedstrijd besliste. Vanaf dat moment had Feyenoord het duel in handen. De ploeg kon alleen verweten worden dat Feyenoord niet verder uitliep dan de 3-1. Daardoor kon Ajax in blessuretijd nog dichterbij komen tot 3-2 via Huntelaar. Het bleef daar echter bij.

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord neemt afstand van AZ, Ajax op 17 punten

Feyenoord heeft door de zege op Ajax op de ranglijst afstand genomen van AZ. De voorsprong van Feyenoord bedraagt nu twee punten. De voorsprong op Ajax is door de zege van Feyenoord gegroeid naar maar liefst 17 punten. Feyenoord staat nu tweede met drie punten achterstand op PSV.

Ereronde voor Feyenoord-spelers

Na de overwinning op Ajax explodeerde De Kuip. De spelers maakten vervolgens een ereronde om de fans te bedanken en te genieten van de mooie zege.

Record voor Dirk Kuyt

De derde goal van Feyenoord werd gescoord door Dirk Kuyt. De Feyenoord spits zette daarmee een record op zijn naam. Hij is de enige speler in de historie die in vijf achtereenvolgende klassiekers wist te scoren. Sjaak Swart en Wim Kieft deden het eerder vier keer op rij.

Lodewijks: focus op PSV

Patrick Lodewijks wilde na afloop niet te enthousiast worden over de zege op Ajax. Volgens hem was de ontlading op het veld al geweest en realiseren de spelers zich heel goed dat het nu gaat om de race met PSV. 'Het duel van aanstaande woensdag is daarom misschien nog wel belangrijker dan de wedstrijd van vandaag.' Lodewijks wees daarbij op het feit dat Feyenoord nogal een spunten liet liggen tegen kleinere clubs na goede prestaties in de duels ervoor. De Feyenoord keeper gaf aan zich wel een beetje zorgen te maken over het feit dat PSV zijn wedstrijden ogenschijnlijk toch wel makkelijk wint, zelfs als het op 0-2 achterkomt, zoals gisteren. De strijd om het kampioenschap is waar het om gaat, aldus Lodewijks.

Audio van goals Feyenoord-Ajax

Audiofragmenten van de goals zijn te beluisteren bij de NOS.

Erwin Koeman: Feyenoord oppermachtig

"Als je thuis van Ajax wint, dan mag je als Feyenoord coach tevreden zijn. We begonnen niet goed. Ik denk dat een aantal jongens wat zenuwen hadden. Ajax was zelfs beter. Toen kwam uit het niets de 1-0. De 1-1 kwam binnen de minuut. Daarna kregen we het duel in handen. Op een fantastisch moment scoorden we de 2-1 en 3-1, beter kan niet. In de tweede helft waren we oppermachtig." aldus Erwin Koeman.

"In de slotfase waren we te nonchalant. We verzuimden de 4-1 en 5-1 te maken. Als dat niet lukt moet je de dewedstrijd gewoon uitspelen. De krachten zag je wegvloeien bij een aantal jongen. daar viel de 3-2 uit. Het zag er niet uit dat het nog 3-3 ging worden, maar je weet het dan maar nooit.'

'In de eerste helft vond ik ons minder. We wilden ten koste van alles opbouwen. Ajax dekte kort en daardoor mislukte het kaatsten en leden we teveel balverlies. In de tweede helft hebben we iets meer de lengte gezocht om de bal direct bij de voorwaartsen te brengen. Daardoor konden we veel meer druk uitoefenen, waardoor we kansen creerden. In de tweede helft hadden we geen centje pijn meer."

Afscheid Ostlund van Feyenoord publiek

Alexander Ostlund heeft voor de wedstrijd tegen Ajax afscheid genomen van het Feyenoord publiek. De Zweed was de eerste van de reeks vertrekkende spelers die nu zelf afscheid heeft genomen. Zaterdag maakte hij zijn debuut voor Southampton.

'80 Babel voor Rosenberg

Feyenoordfoto.nl: WEER WINST!FR-1908: Feyenoord-ajax 3-2!Fr-Fotopage.tk: Foto's Feyenoord - Ajax 3-2 online
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-020QonTour.nl: Seventeen Reasons to be Proud!FeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 SteVie  6 3-2 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.