Feyenoord blijft op 0-0 steken

22 januari 2006
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Roda JC winnend af te sluiten. In De Kuip bleef het 0-0. Feyenoord verloor daarmee twee dure punten in de strijd om het kampioenschap.

In de eerste helft was het del vrij opgaand. Toen zocht Roda JC nog de aanval wat naarmate het duel vorderde steeds minder werd. In de eerste helft kon Feyenoord dan ook niet echt aanspraak maken op de voorsprong.

In de tweede helft was dat anders. Feyenoord creerde veel meer kansen en zag onder andere een doelpunt van Kuyt afgekeurd. Luinge was de gebeten hond aan Feyenoord-zijde omdat hij tot twee keer toe weigerde een penalty te geven. Beelden zullen daarvoor duidelijkheid moeten geven.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord nu precies gelijk met AZ

Door de 0-0 staat Feyenoord nu precies gelijk met AZ. Beiden hebben nu drie punten achterstand op PSV. Het doelsaldo bedraagt bij beide clubs: 50 goals voor en 19 tegen. Dat is wel +3 ten opzichte van PSV.

Ranglijst:
1. PSV 20 48 40-12
2. AZ 20 45 50-19
3. Feyenoord 20 45 50-19
4. Ajax 20 34 34-23

Rentree Castelen en Hofs bij Feyenoord

Romeo Castelen en Nicky Hofs hebben tegen Roda JC hun rentree gemaakt in het eerste elftal van Feyenoord. Castelen was enkele maanden en Hofs een half jaar uit de roulatie wegens zware blessures. Castelen begon direct weer in de basis aan de rechterkant. Hofs mocht in de tweede helft invallen en was gevaarlijk met vrije trappen.

Koeman: eerste helft zwak, tweede helft zeer goed

Erwin Koeman sprak na afloop over een zwakke eerste helft van Feyenoord kant. "Ik vond Roda goed spelen de eerste helft, wij zwak, Elke tweede bal was voor Roda JC. In de tweede helft was het juist andersom. De tweede helft hebben we zeer goed gespeeld, vind ik. Alles zat er in de tweede helft op en aan. Verdedigend hebben we het goed gedaan en aanvallend ook. Dan moet de bal een keer goed vallen. Dat zou een verdiende overwinning zijn geweest. Nu verliezen we twee punten."

Koeman wilde na afloop niets loslaten over Van Hooijdonk, al werd opnieuw tussen de regels duidelijk dat hij Van Hooijdonk er graag bijheeft als pinckhitter.

'67 Leemans voor Cziommer

Feyenoordfoto.nl: Met Luinge win je nooit...Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint met Luinge weer nietEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-Roda JC
FR-1908: Feyenoord - Roda JcFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Emmie  3 1-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.