Feyenoord verslaat ook AZ: 2-0

26 december 2005
-
-

Na Ajax en PSV moest vanmiddag op tweede kerstdag ook AZ eraan geloven tegen Feyenoord. De Rotterdammers versloegen de derde grote concurrent met 2-0, vooral op basis van een ijzersterke eerste helft.

De wedstrijd was amper begonnen of Patrick Paauwe opende de score. Een diepe bal werd door Dirk Kuyt doorgekopt, waarna Paauwe alleen op AZ-doelman Timmer door kon en scoorde. Amper vier minuten later stuurden de Rotterdammers de jonge Canadees Jonathan de Guzman weg over rechts. Een laag schot na een kapbeweging liet Timmer kansloos: 2-0.

De gehele eerste helft bleef Feyenoord veruit de meerdere over AZ. Enkele kansen op meer dan 2-0 werden niet benut. Vooral de felheid van de Rotterdammers viel op en overdonderde de Alkmaarders.

In de tweede helft werd het logischerwijs een ander verhaal in de wedstrijd. AZ moest wel komen en deed dat ook. Feyenoord probeerde op de counter de wedstrijd af te maken. Dit leidde tot een helft, die zich voornamelijk op de Rotterdamse helft afspeelde. Onder aanvoering van de uitblinkende spelers Bahia, Bosschaart en De Guzman, bleef Feyenoord echter relatief gemakkelijk overeind.

Feyenoord weer gelijk met AZ

Door de prima overwinning staat Feyenoord weer gelijk met AZ op 38 punten uit 17 wedstrijden. PSV heeft eveneens 38 punten, maar speelt vanmiddag nog bij NEC. Op voorhand geen makkie overigens, dit seizoen. Het doelsaldo van de Rotterdammers (+25) ligt vlakbij dat van AZ (+27) en is iets beter dan dat van PSV (+23). Een winterkampioenschap zit er dus nog in.

Feyenoord wint alle toppers

Feyenoord-AZ is niet de eerste topper die Feyenoord dit seizoen winnend afsluit. De Rotterdammers versloegen eerder al Ajax in Amsterdam en PSV in de eigen Kuip. Helaas werden er de laatste weken punten verspeeld tegen wat zwakkere broeders, maar het betekent dat Feyenoord dit seizoen absoluut meedoet om de titel.

Paauwe: 'een overwinning voor heel Feyenoord'

De maker van het eerste doelpunt, Patrick Paauwe, gaf in een reactie aan heel blij te zijn met de overwinning. "Dit hebben we met zijn allen geklaard, het is een overwinning voor heel Feyenoord". De doelpuntenmaker toonde zich content met de manier waarop de wedstrijd werd uitgespeeld, al had hij liever gehad dat de 3-0 was uitgecounterd: "We bleven redelijk rustig. AZ voetbalde wel goed en ze hadden wel wat overwicht, maar gevaarlijk werd het niet. We hadden eigenlijk de derde moeten maken, maar gelukkig maakten zij die paar scrimmages voor onze goal ook niet af."

Van Gaal: 'AZ en Feyenoord geen titelkandidaat'

AZ-coach Van Gaal, waar het Feyenoord-legioen op het eind van de wedstrijd nog vrolijk naar zwaaide, was emotioneel op de persconferentie na afloop van de door zijn elftal verloren wedstrijd. Ondanks de geringe achterstand op PSV, zijn Feyenoord en AZ volgens Van Gaal geen titelkandidaten: "We spelen misschien wel het beste voetbal, maar dat is helaas niet zaligmakend. Feyenoord is ook geen titelkandidaat." Ook tegen Feyenoord vond Van Gaal AZ het betere voetbal spelen.

'83 Koevermans voor Perez

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - AZ 2-0Feyenoordfoto.nl: Feyenoord verslaat AZ: 2-0!Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-AZ
QonTour.nl: The Stars Are Shining Brightly!FR-1908: Feyenoord - AzFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Ronald27  5 2-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.