Feyenoord in blessuretijd onderuit: 2-1 nederlaag tegen RKC Waalwijk

23 oktober 2005
-
-

Feyenoord heeft uit bij RKC een teleurstellende 2-1 nederlaag geleden. In blessurestrijd kopte Texeira volkomen uit het niets een vrije trap achter de debuterende doelman Aerts.

Al binnen een seconde of tien na het begin van de wedstrijd had Kuyt de openingsgoal op de schoenen. Dat deed de Feyenoord fans hopen op een makkelijke middag. het werd echter allesbehalve dat. Feyenoord speelde een zwakke wedstrijd en moest toezien hoe het in de eerste helft op 1-0 achterkwam via Martens.

In de tweede helft ging Feyenoord eindelijk aanzetten. RKC kreeg nauwelijks meer mogelijkheden, Feyenoord des te meer. Het duurde tot 12 minuten voor tijd voordat de gelijkmaker op het bord kwam via Castelen. Daarna wachtte iedereen op het moment dat feyenoord ook nog de winnende zou gaan maken. RKC had in de tweede helft niets meer in te brengen.

Toch ging het uiteindelijk in blessuretijd alsnog mis toen Texeira een vrije trap uit het niets mocht inkoppen.

Feyenoord zakt naar derde plaats op de ranglijst

Feyenoord begon de zondag als koploper, maar ziet zichzelf na de nederlaag tegen RKC Waalwijk terug op de derde plaats. De ploeg heeft nu een punt achterstand op PSV. Feyenoord staat gelijk met AZ, maar heeft een minder doelsaldo.

Erwin Koeman: zure nederlaag, ik ben boos en teleurgesteld

Erwin Koeman sprak na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond van een zure nederlaag. 'Je zo het kaas van het brood laten eten door domweg duels te verliezen en je man te laten lopen, dat hoort niet thuis bij Feyenoord. Iedereen ging wel met een goede mentaliteit het veld in, maar we waren steeds te laat omdat er teveel verkeerde keuzes werden gemaakt.'

'Ik ben boos en teleurgesteld. maar ik ga me nu niet als een dolle gedragen. Ik heb de spelers vandaag niet gesproken, dat ga ik morgen doen' aldus een teleurgestelde Koeman. De Feyenoord coach gaf aan dat hij Snoyl dit keer de voorkeur had gegeven omdat Bosschaart acht dagen ziek was geweest en daardoor minder ritme had. Daarbij vond hij Bosschaart in het duel voor de griepaanval tegen Utrecht ook heel zwak.

'Nu zullen er wel stemmen op gaan om de verhuurde spelers van RKC waalwijk terug te halen. Zo zit het voetbal in elkaar. Dit was voor hen een tescase om aan Feyenoord te laten zien dat ze op dit niveau meekunnen. Daar zijn ze vandaag in geslaagd, maar we gaven ze ook de gelegenheid om te voetballen. Het seizoen duurt voor hen ook nog heel lang.'

Kaarten: -

Maikel Aerts, Alexander ?stlund, Serginho Greene, Andre Bahia, Ferne Snoyl ('71 Sebasti?n Pardo), Hossam Ghali ('86 Karim Saidi), Patrick Paauwe ('46 Ali Boussabon), De Guzman, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling RKC

v.Dijk, v.Diemen, Keller, Texeira, v.Haaren ('34 Fuchs), Martens, Zuiverloon, Molhoek, De Ceulaer, v.d. Haar, Hoogendorp ('69 Van Dijk)

Ego2.nl: Fotoreportage RKC Waalwijk-FeyenoordFr-Fotopage.tk: Feyenoord ten onder in WaalwijkQonTour.nl: Geen Woorden Maar Foto's
FeyenoordHvH.nl: Foto's RKC Waalwijk - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.