Feyenoord verslaat FC Groningen: 4-1

16 oktober 2005
-
-

Na een mindere reeks heeft Feyenoord in eigen huis FC groningen met 4-1 verslagen. De ruime overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. Feyenoord speelde matig in de eerste helft en kwam op achterstand via een vrije trap van Silva. Die 0-1 zou ook de ruststand worden. Toch kreeg de ploeg voldoende kansen om al voor rust op voorsprong te komen.

Zonder in de tweede helft veel beter te spelen, liep de ploeg wel uit naar de 4-1 zege. Achtereenvolgens Boussabon, Kuyt, Kalou en Ghaly waren de doelpuntenmakers. Ghaly keerde verrassend snel weer terug in de basis nadat hij in onmin was geraakt met Erwin Koeman. De Feyenoord coach koos echter voor 3-4-3 waardoor er weer ruimte kwam voor Ghaly. Na een slechte eerste helft bekroondde hij een goede tweede helft met een doelpunt vlak voor tijd.

Feyenoord nu alleen koploper

Met de 4-1 zege op FC Groningen heeft Feyenoord de koppositie van de ranglijst overgenomen van PSV. De Rotterdammers hebben nu twee punten voorsprong op de naaste achtervolger. AZ volgt op drie punten, RKC Waalwijk op zes en Ajax op maar liefst zeven punten.

(Gepost door El Tommo)

Na acht wedstrijden kan Dirk Kuyt alweer bogen op een indrukwekkend doelpuntengemiddelde. Hij heeft inmiddels zeven keer gescoord. Daarmee staat hij gelijk met Perez en Huntelaar op zeven goals, Arveladze is nog steeds leider met tien treffers.

Opstelling FC Groningen

Roorda, Silva, Luirink, Kruiswijk, Flor?n, Buijs, Matthijs, Seedorf, Levtsjenko, Nevland, Cornelisse ('71 Salmon)

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint van FC Groningen !Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-FC Groningen
QonTour.nl: Wij Staan Bovenaan!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.