Feyenoord start met 2-1 zege tegen NEC

17 augustus 2003
-
-

Feyenoord kan opgelucht ademhalen. Wist het in de voorbereiding niet tot winst te komen tegen een profclub, op het moment dat het moet staat Feyenoord er. De eerste competitiewedstrijd werd in de eigen Kuip met 2-1 gewonnen van NEC. Lazovic en Buffel zorgden voor de doelpunten in de terechte zege van de Rotterdammers. In blessuretijd kwam NEC via een penalty nog op 2-1. Feyenoord profiteert van het puntverlies van PSV, Ajax wist twee minuten voor tijd een benauwde zege binnen te slepen in het Gelredome, 1-2.

Feyenoord begon zeer aggressief en fel aan de wedstrijd en maakte het NEC erg moeilijk. Naarmate de goal uitbleef moest Feyenoord wel gas terug nemen. Daardoor zakte het niveau en het leuke schouwspel terug.

Na 7 minuten in de tweede helft kwam Feyenoord verdiend op voorsprong. Het was niet toevallig de beste speler vanmiddag Danko Lazovic, die Feyenoord op voorsprong zette. Daar voorafgaand had Buffel tegen Gentenaar geschoten. In de rebound gaf hij vervolgens Lazovic de kans om de openingstreffer binnen te schieten.

Daardoor miest NEC eindelijk komen. De Nijmegenaren werden ook wel gevaarlijk, maar gaven ook ruimte achterin weg. Buffel besliste vervolgens de wedstrijd toen Gentenaar en Ebbinge elkaar in de weg liepen. Hij schoot makkelijk de 2-0 binnen.

In blessuretijd mocht NEC nog aanleggen voor een penalty na een overtreding van Paauwe. De aanvoerder mocht blij zijn dat hij er slechts met een penalty van afkwam, hij had toen al geel achter zijn naam staan. De penalty van Wielaert was vervolgens slechts nog voor de statistieken, 2-1.

Een gevreesde matige start van Feyenoord bleef dus uit. Feyenoord won verdiend en staat direct weer in de top van de competitieranglijst. Dat gebeurde nog niet met groots voetbal, maar de overwinning zal goed zijn voor het moreel en de groei van het elftal

Lazovic loopt kuitblessure op; enkele dagen uit de roulatie

Een minuut of tien voor tijd raakte Danko Lazovic geblesseerd aan zijn kuit. De Feyenoord spits moest vervangen worden door Pardo. Na de wedstrijd bleek de ernst van de blessure nog niet duidelijk. Van Marwijk: "Het zit onderin zijn kuit." Hij zal naar verwachting enkele dagen uit de roulatie zijn. Het moet bezien worden of hij op tijd fit is voor het duel tegen Heerenveen.

Van Marwijk: "dit elftal heeft veel pit"

"Tijdens de voorbereiding zei ik al dat we er pas bij de eerste competitiewedstrijd echt moeten staan. En dat hebben we gedaan, we hebben gewonnen. Het kan natuurlijk altijd beter. Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn. Maar iedereen deed ongelofelijk zijn best vanavond. Sowieso heeft dit team heel veel pit in zich. Voor de wedstrijd voelde je al dat iedereen tot de bodem wilde gaan." Van Marwijk was blij dat het juist Lazovic was die aan de kant van de fanatieke aanhang voor de 1-0 zorgde, "geweldig".

"We hadden te weinig tijd in de voorbereiding. Dan kan je winst boeken door te winnen. Dat ben je zo een week verder in je groei." Van Marwijk had vooral veel lof voor de as van zijn team. Zoetebier vond hij uitstekend keepen. Achterin zat het duo Van den Berg/Paauwe goed in elkaar. Op het middenveld vsprak hij vol lof over de intelligentie met Van Wonderen en Schreuder heel goed. Voorin moet het allemaal nog beter, maar werd er goed bewogen, waardoor er veek mogelijkheden zijn om gevaar te stichten.

Tenslotte gaf Van Marwijk toe dat Paauwe in de slotfase goed wegkwam dat hij er bij de penalty niet uitgestuurd werd. "Dat is een gelukje, maar dat mag ook wel een keer" aldus een glunderende coach.

Opstelling NEC

Gentenaar, Ebbinge, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Zonneveld, Hersi ('70 Ax), De Nooijer, Demouge ('72 Tumba)

Lunatic News: Foto's Feyenoord - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.