Jong Feyenoord ziet bekerstunt in laatste minuut vervliegen

10 november 2004 20:52

Verslaggever: RvN

Jong Feyenoord mocht 120 minuten en een penalty serie dromen van een enorme bekerstunt. Eigenlijk kwam die er ook, maar toch was het RKC Waalwijk die naar de vierde ronde van de Amstel Cup zal gaan. Binnen 19 seconden kwam Jong Feyenoord in de reguliere speeltijd op voorsprong, maar in de slotfase kregen de Rotterdammers het moeilijker. Dat leverde uiteindelijk in de 89ste minuut de voor Feyenoord teleurstellende gelijkmaker op van Hoogendorp. In de verlenging moest Feyenoord 20 minuten zien door te komen tegen een aanvallend RKC. Notabene in blessuretijd van de tweede verlenging kreeg Feyenoord zijn eerste kans in de verlenging op de roem. Het werden echter penalties. Daarbij bleken de ervarener RKC'ers uiteindelijk de rustigste.

Jong Feyenoord stond bij rust verrassend op een 1-0 voorsprong tegen RKC Waalwijk. Daarmee leek de jonge talenten van Feyenoord op een enorme stunt af te stevenen. Met alleen Lodewijks, Magrao en Smolarek uit de selectie in het elftal doet de jonge ploeg het goed. Ze werden daarbij gesteund door een wel heel vroeg doelpunt. Al na 19 seconden schoot Ebi Smolarek de 1-0 op het scorebord. Pas in de slotfase van de eerste helft ging RKC Waalwijk meer druk zetten. Onder luid gejuich van het fanatieke Feyenoord publiek konden de jongelingen van Feyenoord met een mooie 1-0 stand gaan rusten.

De ploeg bleef aardig tegenstand bieden in de tweede helft, maar kreeg het naar gelang het duel vorderde steeds moeilijker. RKC was al enkele keren dichtbij waaronder een bal op de onderkant van de lat. In de 89ste kwam het harde gelag voor Feyenoord alsnog toen Hoogendorp scoorde.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks, Artz (Davids), Van den Ouweland, Blonk, Jardim, Magrao, Smolarek, Bandjar (Addai), Vincken, Curth en Van Peppen