Feyenoord gelijk in topper tegen AZ, hoofdrol voor Steven Berghuis

16 september 2018 14:06

Het is Feyenoord niet gelukt om de topper tegen AZ winnend af te sluiten. In Alkmaar speelde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-1 gelijk. Steven Berghuis vervulde een hoofdrol in de wedstrijd. Met knullig balverlies leidde hij de treffer van AZ in, terwijl de aanvaller zelf de 1-1 binnen schoot.

Feyenoord begon erg zwak aan het duel en had niets in te brengen tegen de tactische variant van AZ. Na vijf minuten stond de ploeg ook op achterstand toen Steven Berghuis de bal knullig verloor en de Alkmaarders uit de counter die volgde wisten te scoren.

AZ bleef de veel betere ploeg en kreeg ook kansen op meer. Feyenoord kon er aanvankelijk niets tegenover stellen, maar langzaamaan kreeg het wel meer grip op de wedstrijd. Alles veranderde bij AZ toen spits Myron Boadu met een op het oog zware enkelblessure geblesseerd van het veld moest en de organisatie helemaal weg was. Feyenoord kon hier optimaal van profiteren door vrijwel identiek als de goal van AZ te scoren. Dit keer was het Berghuis die binnen schoot, uit een assist van Sam Larsson.

Na rust begon AZ een stuk beter aan de tweede helft dan Feyenoord. Het kreeg ook enkele goede kansen om te scoren, maar Justin Bijlow wist de inzetten te keren. Feyenoord werd steeds sterker en was met een kopbal van Eric Botteghin ook dicht bij de voorsprong. Beide ploegen vielen echter vooral op door veel slordigheden, waardoor er nauwelijks nog kansen te noteren waren.

Vijf minuten voor tijd maakte Nicolai Jørgensen zijn rentree bij Feyenoord. De Deense spits was afgelopen maanden uit de roulatie met een voetblessure. Ook hij wist echter niet tot scoren te komen.