Feyenoord heeft het lang lastig met NAC Breda, maar boekt wel verdiende overwinning

2 september 2018 18:34

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda winnend af weten te sluiten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist uiteindelijk met 4-2 te winnen. Robin van Persie zorgde halverwege de eerste helft voor de eerste goal, waarna een strafschop van NAC voor de gelijkmaker zorgde. Na rust zorgden een eigen doelpunt van Benjamin van Leer en treffers van Van Persie en Tonny Vilhena voor de verdiende winst.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en dat leidde na 24 minuten spelen tot de dik verdiende voorsprong. Een snelle vrije trap van Jeremiah St. Juste kwam bij Steven Berghuis, die vervolgens laag voorgaf op Robin van Persie. De aanvoerder schoot de bal hard binnen.

Na de voorsprong ging het tempo bij Feyenoord opeens flink omlaag, waardoor NAC Breda weer in de wedstrijd kon komen. Na 34 minuten spelen ging de bal opeens op de stip toen Tyrell Malacia een overtreding maakte op Mikhail Rosheuvel. Gianluca Nijholt schoot de penalty onberispelijk binnen.

Feyenoord had het vervolgens lastig met de bezoekers en wist niets meer te creëren. Het zorgde er dan ook voor dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met een fluitconcert de kleedkamers op kon zoeken toen de eerste helft voorbij was.

Na rust kwam Feyenoord beter uit de verf en kreeg het steeds meer kansen. Doelman Benjamin van Leer bleek echter steeds een sta in de weg. Toch zou Feyenoord juist dankzij de keeper op voorsprong komen. Een hoge bal van Berghuis werd door Van Persie schitterend richting doel gekopt. De bal ging echter op de lat, maar via het been van Van Leer rolde de bal alsnog in het doel.

Het verzet van NAC was daarmee gebroken, waarna Feyenoord zonder problemen kon verder voetballen. Uit een corner verlengde Van Persie een kopbal van Eric Botteghin en maakte daarmee de 3-1, terwijl Tonny Vilhena dankzij een schitterende steekbal van Yassin Ayoub ook tot scoren wist te komen.

Vrij snel na de treffer van Vilhena stond de defensie van Feyenoord niet goed opgesteld waardoor voormalig Feyenoord Mitchell te Vrede voor de 4-2 kon zorgen, maar dat zou uiteindelijk ook de eindstand blijken.