Feyenoord wint in Heerenveen na krankzinnige slotfase

26 augustus 2018 16:22

Feyenoord heeft in een doelpuntrijk duel in Heerenveen de overwinning binnen weten te slepen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist uiteindelijk met 3-5 te winnen. Jens Toornstra maakte twee doelpunten, terwijl ook Robin van Persie, Tyrell Malacia en Yassin Ayoub tot scoren kwamen.

Al snel in de wedstrijd kwam Feyenoord op voorsprong. Vanaf de eigen helft gaf Steven Berghuis een lange bal op Jens Toornstra, die zich uitstekend los wist te maken van de defensie van de Friezen. De middenvelder lobte de bal vervolgens over doelman Hahn en zette Feyenoord op voorsprong.

Het duurde ook al niet lang voordat het wederom raak was voor Feyenoord, want na een kwartier zette Robin van Persie de 0-2 op het scorebord. Steven Berghuis gaf laag voor, Van Persie maaide nog over de bal heen, maar kreeg de bal direct weer terug en schoot toen hard binnen.

Feyenoord bleef aanzetten, maar kwam niet meer tot veel kansen. sc Heerenveen kon er helemaal niets tegenover zetten. Vlak voor rust kwam Feyenoord nog wel op 0-3 toen Van Persie druk zette op Hahn en de doelman de bal in de voeten van Toornstra schoot. Op een schitterende manier wist de middenvelder vervolgens vanaf 35 meter de bal in het doel te schieten.

Direct na rust leek het duel definitief beslist te worden toen Tyrell Malacia op eigen helft de bal kreeg en op avontuur ging. Tot zijn eigen verbazing kwam hij na zijn solo oog in oog met Hahn en schoot vervolgens tot zijn grote vreugde ook de bal nog binnen.

Na de 0-4 ging het tempo bij Feyenoord omlaag en werd sc Heerenveen steeds gevaarlijker. Na een paar speldenprikjes volgende na 70 minuten de 1-4 na een kopbal van Morten Thorsby. Feyenoord leek weer wakker geschud en was via Van Persie en Berghuis dicht bij een treffer. Het was echter Heerenveen wat wist te scoren toen Kik Pierie wist te profiteren van geschutter achterin.

De 2-4 leek haast voor blinde paniek bij Feyenoord te zorgen. Vrijwel direct na de treffer ging Justin Bijlow flink in de fout en kon Yuki Kobayashi profiteren. De Japanner had de bal voor het inschieten, maar schoot veel te gehaast waardoor hij ruim naast schoot.

Onder aanvoering van het Friese publiek bleef Heerenveen echter vol op de aanval spelen en in de laatste minuut wist Dave Bulthuis de 3-4 binnen te schieten. Feyenoord leek te bezwijken onder de druk van Heerenveen, maar nadat de Friezen in blessuretijd wederom vol ten aanval trok kon Feyenoord via een counter optimaal profiteren en wist Yassin Ayoub uiteindelijk de zege alsnog veilig te stellen.