Rood gekleurd Feyenoord stelt ook teleur in Doetinchem en gaat onderuit

12 augustus 2018 16:25

Na de harde nederlaag in Slowakije heeft Feyenoord wederom teleurgesteld. In Doetinchem ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst vrij kansloos met 2-0 onderuit. Naast de wedstrijd verloor het ook twee spelers met een rode kaart, omdat zowel Eric Botteghin als Jean-Paul Boëtius twee gele kaarten pakten.

Met de terugkeer van de nodige spelers in de basisopstelling begon Feyenoord flink gewijzigd aan het duel tegen De Graafschap. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon ook vol goede moed aan de wedstrijd was via Jordy Clasie en Tonny Vilhena al snel dicht bij een doelpunt. Hidde Jurjus wist echter schitterend de bal van Clasie uit het doel te houden, terwij Vilhena zelf naast schoot.

De Graafschap kreeg echter steeds meer grip op de wedstrijd en nam ook de overhand op het veld. Via een kopbal op de lat was het al in de buurt van de openingsgoal en na een half uur kwam het ook daadwerkelijk tot scoren toen Fabian Serrarens een rebound binnen schoot. Uiteindelijk gingen beide ploegen ook met een 1-0 stand de rust in.

Na rust kwam Feyenoord beter naar voren, maar wist het weinig kansen te creëren. Omdat het bovendien ook erg slordig aan de bal was, kon De Graafschap er bovendien ook regelmatig gevaarlijk uit komen. Ook zij kwamen echter niet tot grote kansen.

In de 67e minuut ging het voor Feyenoord mis toen Eric Botteghin ver op de eigen helft een harde tackle inzette op Serrarens. De verdediger leek de bal te spelen, maar scheidsrechter Pol van Boekel besloot om de Braziliaan zijn tweede gele kaart te geven en Feyenoord kwam daardoor met tien man te staan.

Via Jean-Paul Boëtius was de ploeg vervolgens erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Boëtius zou vervolgens een negatieve hoofdrol vervullen door na 80 minuten een gele kaart te krijgen na een harde overtreding en vervolgens cynisch te gaan klappen naar Van Boekel. Het gevolg was dat de aanvaller direct ook zijn tweede gele kaart kreeg en Feyenoord met negen man kwam te staan.

In de laatste minuut was Feyenoord zelfs met twee man minder dicht bij de goal, maar Luis Sinisterra kon zijn voet net niet tegen de bal zetten, waardoor de harde voorzet naast het doel ging. Nadat er in blessuretijd achterin weer het nodige mis ging bij Feyenoord kon Stef Nijland de 2-0 eenvoudig binnen schieten.