Jeugdig Feyenoord ruim onderuit tegen BSC Young Boys

11 juli 2018 19:56

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd om de Uhrencup ruim verloren van BSC Young Boys. De kampioen van Zwitserland bleek uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord begon met veel jeugdspelers aan de wedstrijd. Zelfs alle spelers die aan de wedstrijd begonnen zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Met Tonny Vilhena als aanvoerder wist het eigenlijk niets te creëren. Alleen Vilhena zelf was dicht bij een treffer vanuit een vrije trap. Young Boys kwam zelf na ruim een half uur spelen op voorsprong.

Na rust bleef Feyenoord aanvankelijk met dezelfde elf spelers op het veld staan en wist het nog altijd niet tot kansen te komen. Dat veranderde na 60 minuten toen negen van de elf spelers gewisseld werden en de Rotterdammers nu wel voldoende mogelijkheden tot scoren kregen. Keer op keer vonden ze echter David von Ballmoos op hun weg.

Een kwartier voor tijd wist Young Boys via een standaardsituatie op 2-0 te komen en enkele minuten later volgde zelfs de 3-0 vanuit een corner. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Aan de kant van Feyenoord ontbrak Yassin Ayoub wegens ziekte en werd ook Robin van Persie buiten de wedstrijdselectie gehouden. De aanvaller zal vrijdag tegen FC Basel wel meespelen.