Nicolai Jørgensen met assist belangrijk voor gelijkspelend Denemarken

21 juni 2018 15:50

Denemarken heeft de tweede wedstrijd op het WK in Rusland gelijk gespeeld. Tegen Australië werd het uiteindelijk 1-1. Nicolai Jørgensen had opnieuw een basisplaats bij de Denen en had ook een groot aandeel in de openingstreffer. De spits van Feyenoord nam op knappe wijze de bal aan in het strafschopgebied en gaf breed op Christian Eriksen. De middenvelder schoot de bal in de bovenkant van het doel.

Australië kwam echter voor rust nog op gelijke hoogte nadat na tussenkomst van de videoscheidsrechter werd beoordeeld dat Yussuf Poulsen hands maakte en Australië daarom een strafschop kreeg. Mile Jedinak schoot de penalty onberispelijk binnen.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen over en weer, maar wisten niet meer te scoren. Jørgensen werd uiteindelijk in de 68e minuut gewisseld. Feyenoord-doelman Brad Jones bleef net zoals in de eerste wedstrijd ook nu weer de hele wedstrijd op de bank.