Feyenoord in laatste minuut voorbij Heerenveen

6 mei 2018 16:21

Feyenoord heeft in een spectaculaire slotfase van SC Heerenveen weten te winnen. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand toen het voor rust al op 0-2 kwam door twee treffers van Steven Berghuis. Tien minuten voor tijd kwam SC Heerenveen echter binnen twee minuten snel terug tot 2-2 en kreeg het ook een strafschop. Die werd door Justin Bijlow gestopt, waarna Bilal Başaçıkoğlu in de laatste minuut alsnog voor de overwinning zorgde.

Bij Feyenoord leek alles in het teken te staan om Steven Berghuis de topscorerstitel van de Eredivisie te bezorgen. Het was dan ook Berghuis die de score in Heerenveen opende. Een verre uittrap van doelman Justin Bijlow kwam terecht bij Kevin Diks. De back speelde de bal naar Berghuis en de vleugelaanvaller schoot van afstand in het doel.

Berghuis bleef daarna jagen op meer. Hij schoot onder meer op de paal en doelman Martin Hansen kon nog enkele malen reddend optreden. De tweede goal voor Berghuis kwam er echter alsnog. Zelf zette hij de aanval op en uiteindelijk kon hij zelf de voorzet van Dylan Vente ook in het doel werken.

Na rust leek Feyenoord aanvankelijk probleemloos het duel uit te kunnen spelen. Het probeerde nog vaker te scoren, maar dat leek er ook niet in te zetten. SC Heerenveen werd echter steeds gevaarlijker en dat leidde in de 79e minuut uiteindelijk ook tot de aansluitingstreffer van invaller Jordy Bruijn.

Het was echter de aanzet tot een knotsgekke slotfase, want een minuut later stond het opeens gelijk toen Jan-Arena van der Heijden een voorzet van Denzel Dumfries in eigen doel werkte.

Het leek zelfs nog erger te worden toen Heerenveen in de 83e minuut een penalty kreeg na een overtreding van Ridgeciano Haps. De inzet van Arber Zeneli kon door Justin Bijlow echter tegen gehouden worden.

De volle punten gingen echter alsnog mee naar Rotterdam toen Bilal Başaçıkoğlu vanaf de linkerflank opzette. Hij speelde twee verdedigers van Heerenveen uit en schoot de bal vervolgens onhoudbaar voor doelman Hansen in de verre hoek. De oud-speler van Heerenveen besliste daarmee de wedstrijd en bezorgde Feyenoord de negende overwinning op rij.